PUBLICITAT

Andorra la Vella

Un informe sense firma ni responsabilitats

La Plataforma denuncia que el document de l’INAF d’inviabilitat de BPA no sigui prou rigorós

Per LÍDIA RAVENTÓS

Una de les oficines de Banca Privada d'Andorra.
Una de les oficines de Banca Privada d'Andorra. | TONY LARA
L’informe que va considerar inviable BPA i que els darrers dies ha lliurat l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF) després que el Tribunal Constitucional l’obligués a entregar aquest document ni tan sols està signat. Així ho van assegurar ahir des de la Plataforma d’Afectats de BPA després de tenir-hi accés. «És vergonyós que un document tan important com aquest no estigui ni signat perquè significa que ningú assumeix les conseqüències que comporta», declaraven les advocades que la lideren, Anna Solé i Gema Martínez.

En aquest sentit, van recordar que és precisament aquest document el que vincula tot el procés que s’ha produït després i van denunciar una falta d’informació «contundent i inequívoca».

Solé va manifestar que «dels 25 folis que té l’informe, gairebé tots són un relat de fets cronològics des de la nota del FinCEN el març de l’any passat». I va afegir que només en els sis darrers folis és on s’exposen els motius de la resolució. Uns motius que, al seu entendre, no són prou clars. «No s’aporten balanços del banc ni cap informació econòmica rellevant que proporcionin dades inqüestionables sobre la inviabilitat de l’entitat», va sentenciar.

Per ambdues advocades, aquest document és una prova més de la falta de rigor amb què s’ha dut a terme tot el procés. «Tot s’ha fet al marge de la llei amb organismes sense facultats i resolucions sense documentació», exposava Martínez. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT