PUBLICITAT

Andorra la Vella

El VPC no baixa de categoria per la compensació d’ascensos i descensos

El club té 60 fitxes de jugadors andorrans i reforçarà les posicions coixes amb estrangers de qualitat

Per Iván Moure

Ginesta passa l’oval a Joan Fité en una jugada d’atac del VPC durant el partit contra el St Jory, a finals de març.
Ginesta passa l’oval a Joan Fité en una jugada d’atac del VPC durant el partit contra el St Jory, a finals de març. | Emilio Prenas
Sorpresa d’última hora i de les bones. El VPC Andorra, que va acabar entre els quatre últims en la temporada ja acabada, estava consumat al descens però afavorit per les compensacions dels ascensos i els descensos, finalment es queda a Promoció d’Honor.
 
El Comitè Migdia-Pirineus li va comunicar la notícia al club que encapçala Pep Escolà el passat diumenge: «S’ha fet justícia. No mereixíem baixar. Ha estat una temporada marcada pel llast per les lesions  i també semblava que a algú l’interessava que baixéssim, però hme fet una gran tasca i continuem en aquesta categoria», va aplaudir el president. «No som problemàtics, paguem les llicències al dia i aquestes són coses que el comitè aprecia», va reforçar.
 
En tot cas, el VPC es salva perquè han pujat tres equips d’Honor i n’ha baixat un de Federal. El VPC tenia el millor coeficient i era el primer de la llista en salvar-se en un supòsit com aquest, que finalment s’ha produït.
 
UN ANY PER CULMINAR EL PROJECTE / Fa quatre anys, el VPC va iniciar un nou projecte esportiu consistent en tenir un primer equip amb la majoria de jugadors andorrans, tècnics de la casa començant per l’escola de rugbi i reforços de qualitat estrangers en posicions molt concretes. Avalat per la notícia del no descens, Escolà va indicar ahir que «queda un per culminar-lo. El pròxim curs podrem  executar les línies mestres. Estem treballant per confeccionar la plantilla i maneguem unes 60 fitxes d’andorrans i tenim els contactes molt avançats per tancar alguna fitxatge». El portaveu del club, Dani Raya, va concretar: «De fora estem parlant amb cinc jugadors. Els busquem joves i que vinguin a millorar el nivell que hi ha, però cap d’ells està tancat; primer hem de saber quins jugadors d’Andorra continuen i a partir d’aquí mirar les posicions més coixes».
 
De moment, el projecte ha donat un primer pas ca al compliment del projecte, ja que al maig va ser cessat Manuel Romo i es va presentar a la dupla Xepi Garcia-David Kirikaixvili per entrenar el primer equip. Estan pendents les renovacions i els fitxatges per acabar de quadrar-lo, però hi ha tot l’estiu per endavant. Quant al cadet i el júnior, també tornaran a tenir «força jugadors» segons va matisar Escola, mentre que l’escola de rugbi «continua anant en augment». Així doncs, sembla que no hi hauran problemes d’efectius com han hagut en el passat per fer front a la nova temporada a Promoció d’Honor.
 
PRÒXIMA LLIGA DE DEU EQUIPS / El curs 2016-2017 tornarà a tenir deu equips en cadascun dels dos grups. El VPC, en principi –encara no està confirmat,– jugarà al primer amb el Portet, Saint Lys, TEC, Saint Orens, Cazères, Lezat, Villeneuve, Isle en Dodon i Ste Foy de Peyrolieres. «La majoria són de la zona de Toulouse, que saben més de rugbi, per tant té tota la pinta de què gaudirem més», va sentenciar el president.


Les fèmines, d'assaig a Montauban

Les seleccions sènior i el júnior de rugbi-7 tornen al panorama internacional l’estiu que s’apropa i el cap de setmana passat es van desplaçar a Montauban per disputar un torneig que servirà com a  preparació per als campionats d’Europa.
 
Les grans, que disputaran la gran cita del Vell Continent a finals de juliol a Bòsnia, van finalitzar setenes en aconseguir una victòria.
 
Pel que fa a les júniors, que no jugaran l’Europeu fins el setembre a Vichy, també van aconseguir un triomf que els va valer la quarta posició.
 
En tot cas, des del cost tècnic dels dos combinats van incidir en què els resultats no eren cap prioritat: «Van ser competicions molt positives de preparació, ja que als Europeus ens trobarem un nivell molt similar».33 Les seleccions sènior i el júnior de rugbi-7 tornen al panorama internacional l’estiu que s’apropa i el cap de setmana passat es van desplaçar a Montauban per disputar un torneig que servirà com a preparació per als campionats d’Europa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT