PUBLICITAT

Andorra la Vella

La Casamanya Extrem vol ser a la Copa del Món de curses verticals 2017

L’ECOA ha demanat a l’Skyrunner deixar de ser National Series i fer el salt

Per Iván Moure

El tret de sortida de l’edició del 2015, al poble d’Ordino.
El tret de sortida de l’edició del 2015, al poble d’Ordino. | ANA
El pròxim dissabte es disputarà la cursa Casamanya Extrem, que per segon any consecutiu forma part del calendari de la Multisegur Copa d’Andorra de curses de muntanya i també de les National Series de l’Skyrunner. A nivell internacional, però, l’entitat organitzadora, l’Esquí Club Ordino Arcalís (ECOA) vol donar un salt qualitatiu i per això ha sol·licitat passar a formar part del calendari de Copes del Món verticals a partir del 2017. «Creiem que és una cursa consolidada, de gran caixet i amb grans figures. No sabem si ens ho concediran per a l’estiu que ve però estem treballant en això», va admetre ahir la presidenta, Sandra Codina.
 
En tot cas, en quatre dies es celebrarà la tercera edició d’una cursa que tornarà a tenir un bon grapat de corredors de renom: els andorrans Marc Casal o Ferran Teixidó i els catalans Oriol Cardona, Marc Pinsach, Oriol Roc o Laura Orgué. Ahir ritme d’inscripcions anava camí de superar els prop de 200 participants que tenia la passada edició. «Tenim 80 peticions i s’ha de tenir en compte que el costum és apuntar-se a última hora, així que n’esperem moltes més. Hem posat un màxim de 300 corredors, tot i que no crec que arribem a aquesta xifra», va indicar Codina. Les inscripcions es poden fer al web del club fins dijous a la tarda.
 
Quant als recorregut, no hi ha variacions respecte de la darrera edició. L’Extrem, la puntuable per al Nacional i l’Skyrunner, compta amb 5 quilòmetres de distància i un desnivell de 1.440 metres, amb sortida des del poble d’Ordino fins el cim del pic. També hi ha una segona cursa més suau, el circuit clàssic, de 3,5 km. i 760 metres de desnivell i un tercer mini per als més petits, d’1,7 km i 229 metres de desnivell. Així doncs, no hi ha límits d’edat alhora de participar-hi.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT