PUBLICITAT

Continua l'èxode de jugadors de l'Andorra HC

De Sousa, Dilmé, Borrell i Pallarés se'n van, Corral té set jugadors al planter i busca un porter i dos jugadors

Carlos de Sousa, en un entrenament de la selecció sub-20, l’estiu passat al pavelló Comunal.
Carlos de Sousa, en un entrenament de la selecció sub-20, l’estiu passat al pavelló Comunal. | Àlex Lara
Quatre jugadors que han participat en l’ascens de l’Andorra HC a Primera Divisió Catalana deixen el club per marxar a estudiar fora. Tal i com va avançar EL PERIÒDIC D’ANDORRA l’any passat per aquestes dates –edició del 26 de maig del 2015–, toca viure durant un lustre amb pegats per suplir les nombroses baixes de la prometedora fornada de jugadors nascuts entre el 1996 i 1999 que el mes passat va fer renàixer la selecció absoluta al març després de set anys sense competir. Així doncs, l’èxode que va començar l’estiu passat amb la marxa d’Oriol Antequera continua ara amb Carlos de Sousa, Arnau Dilmé, Anton Borrell i Marc Pallarés.
 
Roger Corral té previst comptar amb una plantilla d’uns deu jugadors i ara per ara en té cinc confirmats. Aquests són el porter Ramon Orfila, Wifi Balart, Àlex Martín i els juvenils de 17 anys Lluc Panadès i Arnau Solé, que pugen al primer equip. El tècnic està a l’espera de la continuïtat de David Giraut, que encara no ha confirmat la seva renovació, i compta amb Juan Sebastián com a «comodí», ja que la seva intenció és retirar-se definitivament i centrar-se en exclusiva en les tasques que té com a segon entrenador i formador de la base –tant del club com de la selecció– però tindrà fitxa per si falten efectius. 
 
En l’apartat de fitxatges, Corral «busca dos jugadors i un porter» per acabar de configurar la plantilla, amb perfils ben definits: «que tinguin nivell de com a mínim Primera Catalana per adaptar el nivell a la nova categoria» i que tinguin entre 22 i 25 anys, per garantir que cobriran les vacants fins al menys el 2020, quan es preveu que tornaran els jugadors que han marxat a estudiar fora. De moment, «hi ha contactes amb jugadors de Nacional Catalana, però res tancat».
 
DE SOUSA SIGNA PEL SUBCAMPIÓ GAL / El mal que afecta a nivell de club l’èxode jugadors contrasta amb que és un bé indubtable per a la selecció. Perquè no només cap d’ells té la intenció de deixar de banda l’hoquei sobre patins, sinó que a més han trobat destins d’igual o millor categoria que l’Andorra HC. Dels quatre que marxen aquest estiu, crida l’atenció el fitxatge del porter Carlos de Sousa pel subcampió francès, el SAM Mérignac, que jugarà la pròxima temporada la Champions Hockey League i que ha vist com el seu porter titular –Thomas Laboyrie, de 37 anys– es retira. «Vaig fer les proves a principis d’abril, es van interessar i al final m’han fitxat. En principi jugaré amb el filial i seré el segon porter del primer equip, tot i que tinc clar que vaig a guanyar-me la titularitat», va explicar de Sousa, confiat de sí mateix tot i que tan sols té 18 anys. «És el porter de present i futur a la selecció i ara ha donat un gran pas en la seva carrera esportiva», va indicar Corral. Per al meta andorrà, signar pel Mérignac significa també «un magnífic trampolí per entrar a l’elit. Tinc clar que m’hi vull dedicar a nivell professional i aquesta il·lusió no me la traurà ningú».
 
Tampoc és menyspreable el canvi que fan els altres tres internacionals. Anton Borrel se’n va al Mataró, on ja hi ha Oriol Antequera des del curs passat, per jugar amb el júnior i el segon equip –de Nacional Espanyola– i poder entrenar amb el sènior, que milita a la Primera Divisió.
Arnau Dilmé se’n va al Vendrell per jugar amb el júnior i també gaudir de sessions amb el primer equip, que està a l’OK Lliga. I Marc Pallarés també es vincularà amb un club de la màxima categoria de l’hoquei patins espanyol, el Caldes, tot i que jugarà amb el júnior i el filial, a Nacional Catalana.
 
D’altra banda, el millor talent andorrà, Gerard Miquel, continua la seva formació al juvenil del Barça i el seu germà gran, Llorenç, al primer equip del Vilafranca d’OK Lliga, tot i que no ha jugat gaire i no es descarta que marxi a un altre club. Amb tot, queda clar que el retorn de la selecció absoluta serà amb un equip de garanties i molt futur per endavant. Ara només cal posar-li data per al seu debut en competició oficial, a dia d’avui encara una incògnita.
PUBLICITAT
PUBLICITAT