PUBLICITAT

Andorra La Vella

El Centre Esportiu d’Ordino ja no és un «dèficit»

L’energia sobrant de l’edifici abastarà tres infraestructures més

Per ESTEFANIA GRACIA

El cap del Departament d’Agricultura i Medi Ambient del comú d’Ordino, Sergi Riba, ahir.
El cap del Departament d’Agricultura i Medi Ambient del comú d’Ordino, Sergi Riba, ahir. | ANA / M. F.
El cap del Departament d’Agricultura i Medi Ambient del comú d’Ordino, Sergi Riba, va destacar ahir durant la jornada sobre eficiència energètica que s’ha aconseguit reduir «significativament» les despeses del Centre Esportiu de la parròquia gràcies a la rehabilitació de la infraestructura. 
 
Del 2008 al 2014 el centre tenia una mitjana de despeses de 146.014 euros, mentre que després de realitzar les millores d’eficiència energètica aquesta xifra va disminuir l’any passar fins als 110.657, així, s’ha vist un estalvi de 35.357 euros. Riba va celebrar aquesta dada, ja que fins ara el centre «era una gran dèficit». Tot i això, les expectatives són «arribar a estalviar entre 60.000 i 85.000 euros l’any». 
 
El Centre Esportiu d’Ordino produeix actualment 600 kw/h gràcies a la caldera de biomassa i les plaques solars tèrmiques instal·lades, «però per funcionar només necessita 300 kw/h, per tant, l’energia sobrant la podrem emprar per abastar la Casa Pairal, el Centre Cultural de les antigues escoles i el Centre de Congressos de la parròquia». Aquesta és una iniciativa que ja es va anunciar al maig i que s’està tirant endavant. Es calcula que per construir la xarxa necessària per proporcionar energia a dits edificis comunals caldrà fer una inversió de 200.000 euros. Tot i això, el projecte, titulat District Heating, continua en la fase de concurs públic i es preveu poder iniciar les obres a finals d’any.
 
Millores del Centre Esportiu / En total, s’han invertit prop de 1.700.000 euros per millorar l’eficiència energètica del Centre Esportiu d’Ordino. Entre les novetats es troba la façana –amb una millora d’isolació tèrmica– i la regulació calorimètrica per sistema de gestió centralitzat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT