PUBLICITAT

Andorra La Vella

Augmenta la superfície escolar i disminueix el consum de gasoil

Els centres han millorat la seva eficiència amb una inversió de 1.695.000 €

Per ESTEFANIA GRACIA

Joan Marc Guàrdia, ahir.
Joan Marc Guàrdia, ahir. | ANA / M. F.
Des del 2010 s’ha invertit 1.695.000 euros per millorar l’eficiència energètica de quatre escoles del Principat, així ho va comunicar ahir el cap de la Unitat de Planificació Educativa i Centres Escolars, Joan Marc Guàrdia. Entre les remodelacions que s’han dut a terme per millorar les edificacions es troba: el canvi de finestres, els aïllaments de les façanes i sota cobertes i les calderes de biomassa i solars, entre altres.
 
Guàrdia va destacar que en total hi ha 33 escoles al país. Durant el 2008, la superfície edificada dels centres escolars era de 149.000 m2, mentre que al 2015 era de 170.000. Unes xifres que mostren el creixement d’aquestes infraestructures. Tot i això, el consum anual de gasoil dels centres durant aquest mateix període ha disminuït un 22% . 
 
Aquesta davallada ha estat possible gràcies a les reformes realitzades, segons va matisar Guàrdia. En vista de l’èxit, es realitzarà una auditoria a sis escoles més del país per millorar la seva eficiència energètica. Des d’aquest any i fins al 2019 es farà una inversió de 2.764.000 euros als centres auditats. 
 
Reconeixements / Actualment, el Principat té 29 certificacions altament reconegudes d’eficiència energètica. Aquestes han estat atribuïdes a 26 edificis del país, segons va destacar l’arquitecte Albert Vilamayor. Qui va assegurar que tot i ser unes dades força positives, cal fer «molt més» per contribuir a un món millor i evitar que el canvi climàtic copsi del tot a ciutats o països que estan desapareixent. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT