PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Purito aspira a mantenir l’essència sense desbordar-se

La marxa només serà cronometrada en les ascensions a la Gallina i Cortals

Per R. M. S.

Purito, ahir durant la presentació de la seva marxa cicloturista.
Purito, ahir durant la presentació de la seva marxa cicloturista. | TONY LARA
els dies 13 i 14 d’agost l’organització de la marxa cicloturista La Purito pretén fer d’Andorra un lloc on es respiri ciclisme arreu. Per això, el primer dia ha organitzat una cronoescalada a Cortals d’Encamp (9,7km), i el segon la cita de ruta amb tres recorreguts: un curt de 28km (Comella i Cortals), un mitjà de 80km (Rabassa, Gallina, Comella i Cortals), i el llarg de 145km (Beixalís, Ordino, Rabassa, Gallina, Comella i Cortals). «El meu orgull és que quan vaig al País Basc o a la Volta a València em diuen que vindran a Andorra a fer la prova», va dir ahir el ciclista Joaquim Purito Rodríguez durant la presentació oficial d’una segona edició que vol mantenir l’essència de la primera: duresa, perquè tindrà 5.200m de desnivell positiu, però sense massificació, perquè s’ha posat un límit de 2.000 participants.
 
Un gran nombre de persones es van congregar ahir a la sala de premsa d’Andbank per assistir a la posada de llarg de la marxa cicloturista que porta el nom del ciclista del Katusha. Purito va tornar a lloar Andorra com a país ideal per practicar ciclisme –«el 40% del pilot que serà al Tour ha vingut a reconèixer l’etapa d’aquest any», va afirmar el corredor–, i va destacar que la seva marxa no és per buscar un bon temps, sinó per gaudir de l’ambient, els ports i els paisatges: «Anar a buscar temps en una marxa així és de bojos, guanyar un minut en el descens jugant-te-la no té sentit». 
 
El que es busca des de l’organització és la màxima seguretat, i per això només es cronometraran dues ascensions, la de la Gallina i la de Cortals d’Encamp. Igualment, la marxa comptarà amb la participació d’esportistes i ex-esportistes com Carlos Verona, Claudio Chiappucci, Chechu Rubiera, Egoi Martínez, Àngel Edo, Joseba Beloki, Toni Bou o Nani Roma, entre altres. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT