PUBLICITAT

Els veïns de la Seu voten per millorar les pistes de tennis

També entren a la partida material antilliscant i millora de visibilitat als passos de vianants

Presentació de resultats dels Pressupostos Participatius 2016.
Presentació de resultats dels Pressupostos Participatius 2016.
Els Pressupostos Participatius 2016 de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ja tenen definits els projectes als quals es dedicarà la partida de 100.000 euros contemplada en aquest pla i que decideixen els veïns mitjançant una votació. Els resultats els van presentats dimarts al vespre, a la sala d’actes del consistori, la tinent d’alcalde de Participació Ciutadana, Anna Vives, i la tècnica d’aquesta àrea, Carli Farràs.
En aquesta sessió s’ha fet un resum de les fases, s’han presentat les propostes seleccionades pels veïns que hi han participat i s’ha avançat el calendari d’execució previst. De les 40 propostes vàlides tècnicament i econòmica que es van posar a votació popular, la que ha obtingut més vots ha estat el condicionament de les pistes de tennis municipals (pistes 2 i 3), amb un total de 86 vots. Aquesta actuació té un cost aproximat d’uns 40.000 euros.
Les següents propostes seleccionades, per ordre de vots obtinguts, han estat:  posar material que no rellisqui a les baixades dels passos de vianants (632,50 euros); revisió i regulació dels passos de vianants de la ciutat per tal de garantir la màxima visibilitat d’entrada tant a vianants com a conductors (650 euros); anivellar arran de vorera els forats on hi ha arbres però amb material persistent (37.500 euros); i fer un camí amic per tal que els infants puguin anar sols a escola (30.000 euros).  

gestió municipal / En la presentació, Vives va manifestar que «l’objectiu d’aquest procés és apropar el pressupost municipal i, en definitiva, la gestió municipal a la ciutadania». Vives va abundar al respecte que «ho fem amb diverses iniciatives de participació, i els pressupostos participatius en són l’element més destacat».
En aquest procés s’han obtingut un total de 1.417 vots, per davant dels 863 de la primera edició dels Pressupostos Participatius celebrats l’any passat. S’ha permès així que totes les persones empadronades a la Seu i majors de 16 anys que ho desitgessin hagin pogut decidir en què s’invertiran 100.000 euros del pressupost municipal de 2016.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT