PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els Jocs per als més grans

Els polítics congregats al voltant de la primera edició lloen la iniciativa del Comitè OIímpic Andorrà

Per EL PERIÒDIC

Els participants en una de les nombroses proves que es van preparar ahir a Escaldes-Engordany.
Els participants en una de les nombroses proves que es van preparar ahir a Escaldes-Engordany. | TONY LARA
Unes 360 persones van prendre part ahir en la primera edició dels Jocs esportius de la gent gran d’Andorra, i que van tenir com a amfitriona la parròquia d’Escaldes-Engordany. La cita va néixer amb la voluntat de tenir continuïtat en el futur, ja que tant des de l’organització, el Comitè Olímpic Andorrà (COA), com les diferents autoritats presents a l’acte d’inauguració van posar en relleu els valors i els beneficis lligats a cites com aquesta. Així, i més enllà que la gent gran faci esport, tant la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, com el cap de Govern, Toni Martí i el president del COA, Jaume Martí, van destacar que esdeveniments com aquests fomenten l’intercanvi, i la «cohesió».
 
L’acte, que va incloure diferents disciplines, va ser possible gràcies a la dotació que des del COA han rebut de Solidaritat Olímpica i, per tant, el president del Comitè va assenyalar que espera que es pugui mantenir a través dels diners que rebin per als pròxims quatre anys. Des de l’Executiu, el cap de Govern va manifestar la voluntat de donar suport a l’esdeveniment i va destacar que aquest és «el començament d’una llarga història», i que el pas que el pas que es va donar ahir s’ha de «consolidar». 
 
Martí va remarcar que es tracta d’un acte de «cohesió social» i de «convivència» al voltant no només de l’esport sinó també «de la nació». El cap de Govern també es va referir al fet que en els darrers 10 o 15 anys s’ha fet un «salt qualitatiu» important pel que fa a la gent gran, que es vol «cuidar més» i viure d’una manera «més activa» la seva jubilació. A més, va destacar la «gran convivència» que al país es genera al voltant de la gent gran i les iniciatives que impulsen.
 
Al dinamisme d’aquest col·lectiu es va referir també la cònsol major escaldenca, que va recordar, a més, que des de la parròquia s’ha intentat sempre «apostar per la gent gran». Així, va recordar que són un grup de persones molt actiu i que la resta de la població hauria «d’aprendre» d’ells. També es va pronunciar sobre la voluntat que la cita, que s’ha iniciat a Escaldes, pugui tenir continuïtat i va destacar, de fet, que Andorra la Vella rebrà el relleu per organitzar els següents jocs. L’acte va comptar amb gran representació política. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT