PUBLICITAT

Andorra la Vella

Cinca assegura que l’AREB actua en «estricta legalitat»

El ministre es va referir als comptes de BPA encara bloquejats

Per LÍDIA RAVENTÓS

Un ciutadà entra a les oficines de Vall Banc.
Un ciutadà entra a les oficines de Vall Banc. | TONY LARA
El ministre de Finances, Jordi Cinca, es va mostrar convençut que l’AREB actua en «estricta legalitat» amb el bloqueig dels 2.000 comptes que encara estan a BPA. El també portaveu del Govern va fer aquestes declaracions ahir preguntat pels periodistes en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres i en relació a la denúncia que va fer la Plataforma d’Afectats de BPA que assegura que aquest organisme no té potestat per bloca els comptes. 
 
Cinca va manifestar que són queixes legítimes però que «es podrà demostrar que no és així». El ministre va exposar que «entenc que hi ha uns preceptes que requerien que s’aporti la informació suficient per poder fer el traspàs a la nova entitat i que, perquè es compleixin aquests preceptes, entre altres coses hi ha d’haver una justificació de l’operativa d’aquell compte que l’alliberi de qualsevol mena de sospita d’activitat il·lícita». En qualsevol cas, el demòcrata va remarcar que l’Executiu no intervé en aquest procés i que, per tant, no en té més informació. 
Sobre les queixes d’alguns dels afectats que asseguren que ja van aportar aquesta informació i que ara s’ha perdut i els hi tornen a requerir, Cinca va subjectar que el Govern no en té constància. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT