PUBLICITAT

Andorra La Vella

Espanya es queixa de la mala praxis d’una farmàcia andorrana

Salut ha posat tres expedients sancionadors

Per ESTEFANIA GRACIA

El ministre de Salut, Carles Alvarez Marfany durant la sessió de control al Govern, ahir.
El ministre de Salut, Carles Alvarez Marfany durant la sessió de control al Govern, ahir. | TONY LARA
El Ministeri de Salut va enviar una carta al Col·legi de Farmacèutics d’Andorra informant d’una queixa provinent d’Espanya sobre una farmàcia del país que havia enviat vacunes de forma «irregular», segons va matisar ahir el ministre de Salut Carles Alvarez Marfany la durant la sessió de control al Govern celebrada al Consell General. 
 
Marfany va destacar que Andorra té «molt bona relació» amb l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitàris (AEMPS). Precisament, aquesta va se qui va trametre la queixa al·legant que havia detectat una pràctica no adient en l’enviament de vacunes que estava fent una farmàcia del Principat, que en aquell moment també estava sent investigada pel ministeri andorrà. Tot i això, Marfany va matisar que encara queda la «presumpció d’innocència», i fins que no es comprovi si efectivament hi ha hagut mala praxis no es pot parlar de culpabilitat. 
 
Relacions amb la UE / El ministre de Salut va lamentar que aquesta desavinença pugui afectar a les «relacions amb l’AEMPS i les negociacions amb la Unió Europea, ja que Espanya, com a estat membre, té influència en aquesta». Tot i que a la carta enviada al Col·legi de Farmacèutics s’esmentava que Espanya havia tramés diverses queixes, Marfany va assegurar que tan sols s’han rebut declaracions negatives en relació a una farmacèutica. El ministre tampoc va voler especificar en quantes ocasions la farmàcia havia tramés vacunes de forma inadequada. 
 
Marfany va destacar que amb l’enviament de la carta es pretenia donar un toc d’atenció al col·lectiu i que els responsables del col·legi «fomentin les bones praxis» entre els membres del sector.
 
Sancions interposades / Durant aquest any el Ministeri de Salut ha posat tres expedients a farmàcies  del país per vendre vacunes a l’exterior sense les condicions de conservació necessàries o sense recepta. També hi ha dos investigacions en curs sobre aquestes irregularitats. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT