PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els liberals exigeixen més transparència en Andorra Turisme

El grup demana que dos representants els esculli el Consell General

Per EL PERIÒDIC

Els consellers generals del grup liberal, abans d’una sessió al Consell General.
Els consellers generals del grup liberal, abans d’una sessió al Consell General. | TONY LARA
El Grup Parlamentari Liberal va començar ahir el camí de la recerca de la màxima transparència en Andorra Turisme, i ho va fer presentant una moció a Sindicatura per tal d’aconseguir que s’aprovi que almenys dos membres del consell d’administració d’Andorra Turisme els esculli el Consell General. De la mateixa manera, consideren que altres dos membres han d’estar escollits entre els set comuns del Principat.
 
Segons els liberals, la idea és que s’impulsi la modificació de la composició del consell d’administració de la parapública de forma que dos dels seus representants siguin escollits per la majoria qualificada del Consell General, això és com a mínim dues terceres parts de la cambra. Però, a més, segons va manifestar ahir el grup parlamentari en un comunicat, aquestes dues persones han de tenir unes peculiars característiques adequades al càrrec que ocuparien. És a dir, que sent Andorra Turisme una entitat dedicada a la promoció i difusió del Principat com a destinació de turisme tant a dins com a fora de les fronteres andorranes, aquests dos perfils de representants han de complir amb certs requisits que, segons els liberals, haurien de «experts acreditats del sector turístic». En aquest sentit, el grup parlamentari denuncia que en l’actualitat aquesta condició «no es dóna en l’actual composició del consell d’administració».
 
L’opinió dels comuns / Així mateix, la moció que va presentar ahir el Grup Parlamentari Liberal «exigeix al Govern que la modificació dels estatuts d’Andorra Turisme doni cabuda a què fins a dos altres representants del consell d’administració siguin triats entre els set comuns andorrans. 
 
Els liberals consideren que amb aquestes mesures s’aconseguiria que l’organisme vinculat a la política turística del Govern d’Andorra tingui «més transparència» en la seva gestió, «i que tant el Consell General com els comuns puguin conèixer de primera mà el dia a dia d’aquesta societat», de la mateixa manera que es vol «incidir en les decisions que pren per promocionar una bona gestió de la societat ara i en el futur, independentment de qui governi».
 
Reduir la morositat / El Grup Parlamentari Liberal va comunicar ahir, de la mateixa manera, que va presentar també una altra moció per la qual insta al Govern a implementar els canvis necessaris «per comptabilitzar, dins el termini dels 60 dies que fixa la llei 22/2013 per pagar els proveïdors, el temps que la factura està sent revisada pels departament dels diferents ministeris abans que aquesta sigui tramesa al departament d’intervenció del Ministeri de Finances». La moció demana a l’Executiu d’Antoni Martí que aquesta modificació es faci abans de final d’any.
 
Reunió de poble a Encamp / Liberals + Independents ha convocat per al pròxim dimarts 21 a les 21.30h de la nit a Encamp una reunió de poble amb els consellers generals Ferran Costa, Jordi Gallardo i Joan Carles Camp i els dos consellers encampadans Jordi Troguet i Maria Isabel Lafoz. En la reunió pretén acostar al poble encampadà l’actualitat parlamentària així com les accions del grup parlamentari de manera que es pugui apropar la feina dels consellers generals a la realitat del dia a dia, sense deixar de banda la política comunal. L’acte s’emmarca en la ronda de reunions que els liberals estan fent a les diferents parròquies. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT