PUBLICITAT

R. M. S.

El gruix dels comuns rebutgen compensar l’1%

Només Encamp es planteja pagar la part dels seus treballadors

Per EL PERIÒDIC

Una dona entra a la seu de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social.
Una dona entra a la seu de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social. | TONY LARA
El marc pressupostari del Comú d’Encamp planteja que sigui la corporació qui assumeixi el pagament de l’1% de la CASS que correspondria a cada treballador. Aquesta mesura, que s’hauria d’aprovar en tot cas el pròxim 30 de juny una vegada es presenti, no ha acabat de tenir resposta en la resta de comuns del Principat, que en la seva majoria no se la plantegen.
 
Preguntats per aquesta circumstància, tots els comuns a excepció del de Canillo, del qual no es va obtenir resposta, afirmen que no és sobre la taula aquest plantejament, i que per tant aplicaran la normativa conforme està marcada, això és el pagament de l’1% que correspon al comú, mentre que l’altre 1% estarà a càrrec del treballador com en el cas de qualsevol empresa del Principat.
 
En aquest sentit es va manifestar el cònsol major de la Massana, David Baró, que a més va manifestar que es el pagament de l’1+1% es farà «com a tot arreu», perquè en cas contrari «estaríem canviant el sistema». Per la seva part, Josep Àngel Mortés, cònsol major d’Ordino, va assegurar que no ha estat un tema plantejat en cap reunió de cònsols, i que per tant a la parròquia ordinenca «no ens ho hem plantejat en cap moment». «Si ens han de plantejar alguna cosa», hi va afegir el cònsol d’Ordino, «ja ens ho diran en la pròxima reunió».
 
En tot cas, Encamp no ha aprovat aquesta mesura, sinó que ha estat plantejada i està a l’espera de ser presentada i aprovada pel consell del comú, on Demòcrates per Andorra té la majoria. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT