PUBLICITAT

La Massana

Mig miler de ‘bikers’ a la Maxiavalanche de Vallnord

En aquesta edició estrena la categoria ‘e-bikes’, de bicicletes elèctriques

Per EL PERIÒDIC

Els participants en una de les curses de la passada edició.
Els participants en una de les curses de la passada edició. | Vallnord
Una de les proves habituals de la temporada d’estiu és la Maxiavalanche, que celebra ja quinze edicions al Principat. El Vallnord Bike Park de la Massana acull de nou la competició, on hi prendran part 500 bikers, la major part francesos i espanyols. Com a novetat aquest any es presenta una nova categoria amb bicicletes de muntanya elèctriques, les e-bikes.
 
La prova, la primera del calendari de descens marató Maxiavalanche Euro Cup, es desenvolupa aquest cap de setmana. Entre els principals favorits a la victòria es troba el gal Nicolas Quéré, guanyador de l’Enduro Maxiavalanche a Vallnord el 2014 i sisè l’any passat. Els principals rivals seran els seus compatriotes Dimitri Tordo, segon el 2015; i Baptiste Gaillot, que va ser quart. El resident català, Roger González, també opta al triomf. Altres que volen donar la sorpresa són Guillem Sanz i Carles Barcons, que van ser primer i segon, respectivament, a l’Enduro d’Arfa.
 
El punt de sortida es troba situat al pic del Cubil, a 2.400 metres, i l’arribada està al poble de la Massana. Són sis quilòmetres de recorregut i més de 1.000 metres de desnivell. Després dels entrenaments d’ahir, avui es disputen les sèries classificatòries i diumenge serà el torn de les dues mànegues en les diferents categories. A la Maxiavalanche Europ Cup hi participen els cent millors classificats, els 150 següents a la Maxi Challengers i tota la resta a la Maxi Amateurs. La e-bikes és la nova categoria, amb unes bicicletes amb unes petites bateries que serveixen per impulsar el corredor a l’hora de pedalar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT