PUBLICITAT

La Massana

Quéré compleix pronòstics a la Maxiavalanche

Giménez, de només catorze anys, dóna la sorpresa en categoria femenina

Per EL PERIÒDIC

Dos ‘bikers’ afrontant la part del recorregut del pont del Vallnord Bike Park, ahir.
Dos ‘bikers’ afrontant la part del recorregut del pont del Vallnord Bike Park, ahir. | Vallnord
El Vallnord Bike Park la Massana va albergar la quinzena edició de la Maxiavalanche, que va comptar amb mig miler de participants en les diferents categories que entraven en joc. En la masculina no van haver-hi sorpreses i es va imposar el francès Nicolas Quéré. En fèmines va ser diferent, amb una jove promesa de la modalitat de descens com a guanyadora, la també gala Nastasia Gimenez.
 
Quéré, que havia guanyat la prova el 2014 i que l’any passat només va ser sisè, sortia amb ganes de repetir l’experiència que el va portar al triomf en aquella ocasió. A les classificatòries, en un dia marcat per la pluja i les baixes temperatures, no va aconseguir marcar el millor crono, però quan el títol estava en joc va posar-ho tot sobre la bicicleta per imposar-se a la classificació de l’Europ Cup. El biker gal, del Commençal Vallnord Enduro Team, va marcar un crono de 18.54,662 minuts a la primera mànega, que li va servir per marcar el millor temps. A la segona era tercer amb 18.42,379. Acumulava 439 punts que li van valer per ser el campió. La segona plaça de la general va ser per a Youn Deniaud amb 434, després de ser segon a les dues baixades, mentre que tercer era Baptitste Gaillot amb 414. En la segona va ser el més ràpid. Dimitri Tordo, que havia estat el més destacat a les rondes classificatòries, va quedar fora del podi per ser quart amb 329. El resident català Roger Gonzàlez finalitzava cinquè (294), sent primer en màster 30, i l’andorrà Guillem Casal era 49è (103).
 
La jove Gimenez sorprèn / En categoria femenina Gimenez va confirmar el bon cap de setmana desenvolupat amb una victòria en la jornada decisiva. A les classificatòries havia conclòs segona, només superada per la seva compatriota Emilie Serre. Amb un temps de 24.44 va ser la més ràpida de les participants. Estelle Charles va concloure segona, mentre que Serre no va poder repetir l’actuació de dissabte i finalment va acabar en tercer lloc.
 
Els corredors que no van aconseguir fer-se un lloc per a l’Europ Cup van participar diumenge a la Challenger. El vencedor va ser Jean-Marc Picard amb 252, seguit per Gerard Arcarons amb 217 i Cesni Gil amb 187. La resta competien en amateur, on va guanyar Will Hitchcock (376). A continuació es classificaven Jean-Marc Picas (362) i Benjamin Chaila (349), la mateixa puntuació que Thomas Portes. Aquest any s’estrenava a la competició la categoria e-bike, amb bicicletes amb un motor elèctric. La victòria va ser per a Mehdi Gabrillargues, amb 469. La segona posició l’ocupava Xavier Marovelli (439) i la tercera Franck Parolin (404). El resident Mariano Cisterna finalitzava a la sisena plaça.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT