PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Perduts sense la targeta de crèdit

La incidència tècnica d’Andorra Telecom provoca que molts establiments no puguin utilitzar el TPV per cobrar els seus clients i perdin vendes / L’avaria també afecta el funcionament habitual de diverses empreses

Per LÍDIA RAVENTÓS

Un establiment que utilitza el TPV per cobrar.
Un establiment que utilitza el TPV per cobrar. | EL PERIÒDIC
L’avaria que va patir ahir Andorra Telecom va deixar a molts compradors totalment perduts. Sense poder fer servir la targeta de crèdit semblava que ja no es podia adquirir cap obsequi. Els dependents es disculpaven, els bars acumulaven cues i els clients es queixaven. Als caixers però, no hi havia ningú esperant.

La incidència tècnica va afectar, sobretot, a empreses i negocis  ubicats a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany que van veure com els seus TPVs deixaven de funcionar, ja que aquests aparells funcionen amb connexió a Internet.

Diverses botigues situades a l’avinguda Carlemany i Meritxell van assegurar que havien perdut vendes perquè la gent no portava diners en efectiu. «Guardem el que compren i els demanem que vagin a treure diners al caixer però no tothom torna», explicava una venedora.

En el cas de la restauració, els cambrers servien els clients i després es formaven llargues cues per pagar quan s’adonaven que el TPV no funcionava. Cal destacar però, que en aquest sector la incidència no va ser tan greu com es podia esperar perquè en la majoria de casos la connexió s’havia restablert a partir de les 12.30 hores. En aquest sentit, des d’Andorra Telecom van apuntar que «hem fet tot el possible per resoldre el problema abans del migdia quan comencen a omplir-se els restaurants».

L’avaria també va provocar problemes a altres empreses que no van poder consultar el correu electrònic, ni cap informació que requerís de connexió, la qual cosa va impossibilitat treballar amb normalitat fins al migdia.

Així mateix, els residents de nacionalitat espanyola que ahir es van dirigir a Correos per efectuar el seu vot per a les eleccions estatals del 26-J tampoc van poder fer-ho. L’oficina també necessitava de connexió per enviar el vot per correu certificat i van informar als usuaris que per fer-lo efectiu haurien de tornar avui. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT