PUBLICITAT

Andorra la Vella

Andorra vol fer bo el factor camp per guanyar la Copa del Món

Mendoza, Armengol, Escabrós i Linde representen el Principat en una competició amb 10 equips

Per JOAN JOSEP BLASCO

Els integrants de l’equip andorrà, a la presentació a Crèdit Andorrà.
Els integrants de l’equip andorrà, a la presentació a Crèdit Andorrà. | Tony Lara
No renuncia a res i buscarà aprofitar el fet de conèixer el terreny per guanyar la Copa del Món, que se celebrà a Xixerella de l’1 al 3 de juliol. Andorra sortirà amb les màximes aspiracions per vèncer a casa, en una competició que compta amb 10 equips i els millors jugadors de pitch & putt del planeta.
 
El conjunt andorrà està format per Gonzalo Mendoza, Toni Armengol, Josep Escabrós i Xavier Linde. Aquest últim és el capità i només jugarà en cas d’alguna incidència per part de la resta de components. A més d’Andorra hi són presents Catalunya, Irlanda, França, Galícia, Gran Bretanya, Noruega, Suïssa, Xile i País Basc. Finalment Holanda i Austràlia no hi seran presents. «Som bastant forts, sobretot jugant a casa. Esperem donar-ho tot per arribar al lloc més alt», afirma Mendoza, que va ser el campió del rànquing nacional que va servir per conformar l’equip del Principat. Valora que «irlandesos i catalans estan una mica més alt que nosaltres, però ho contrarestarem amb il·lusió».
 
Les opcions amb les que surten són totes perquè «arribem en un bon estat de forma. Hem acabat el rànquing fa tres setmanes jugant força bé». El factor camp, sense cap mena de dubte, serà clau. «En pitch & putt és molt important conèixer els secrets del camp i Xixerella en té bastants. El tenim força per la mà», pel que sortiran amb aquesta avantatge. Tot i ser un país petit respecte a la resta, «el nivell que tenim aquí és important», com van demostrar el 2006, quan van proclamar-se subcampions mundials a Teià.
 
Tot l’equip està convençut de les seves possibilitats. «Tenim totes les aspiracions. Juguem a casa i coneixem el camp», assegura Linde. Armengol destaca la importància dels primers enfrontaments per tenir rivals més assequibles en els enquadraments. «Hem d’intentar estar entre els dos o tres primers» al final de la primera fase, per després comptar amb més opcions, ja que «anem a guanyar». Pel fet de jugar a casa «tenim un extra de motivació i també una responsabilitat afegida», assegura Escabrós, que veu a l’equip amb «experiència i arribem en un bon moment».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT