PUBLICITAT

Andorra La Vella

80 quilos és suficient?

La capital ofereix una nova edició de ‘Viu l’Estiu’ amb 12 activitats H L’esdeveniment mostra novetats com l’ handbol platja i el ‘crossfit’

Per ESTEFANIA GRACIA

El monitor de ‘crossfit’ gira una roda de 80 quilos al Parc Central, ahir.
El monitor de ‘crossfit’ gira una roda de 80 quilos al Parc Central, ahir. | COMÚ ANDORRA LA VELLA
Viu l’Estiu torna a Andorra la Vella per «incentivar l’esport entre els joves» i oferir un total de 12 activitats a l’aire lliure, segons va matisar ahir durant la presentació de l’esdeveniment el cònsol menor de la parròquia, Marc Pons. Qui també va destacar que l’objectiu és «assolir els 7.000 assistents», una xifra similar a les d’edicions anteriors. Entre les novetats d’enguay es troben el crossfit, l’handbol platja, el ioga i un taller de salsa i bachata. 
 
Les diverses activitats es podran practicar des d’aquest dijous i fins al 7 de setembre al Parc Central. Per accedir als esdeveniments cal fer l’inscripció prèvia, i en alguns d’ells hi ha un cost mínim per participar-hi. A banda de les quatre novetats, també es podran practicar altres modalitats esportives ja presents en altres edicions com el volei platja, el zumba, el piragüisme, el tennis taula o les caminades populars per a persones majors de 55 anys. 
 
Des del comú també es va matisar que una de les accions més demanades és el volei platja. Sorprèn doncs que una activitat de costa, com el seu propi nom indica, tingui tant èxit en un país de muntanya. Precisament, «per aquesta contradicció, els joves potser busquen fer un esport que sovint a Andorra no poden practicar».
Crossfit, una pràctica d’esforç
 
Una de les novetats d’enguany és el crossfit, una pràctica que tot i no estar massa vista al Principat, arreu del món «està agafant molta força», segons va puntualitzar ahir l’encarregat de dur a terme l’activitat.
 
Des de l’organització també es va destacar que aquest esport està arribant poc a poc a Andorra, «ja som prop de 100 socis i cada cop s’està apuntant més gent, també hi ha moltes dones, ara en deuen ser unes 40». A través de diversos objectes, com cordes pesants o boles que semblen plom –i per a qui no li sembli suficient pot fer l’activitat girant una roda de camió de 80 quilos– el crossfit et manté en un esforç constant i et «planteja reptes que has de superar sí o sí». D’aquesta manera, el Parc Central donarà l’oportunitat als curiosos de posar al límit el seu cos i practicar un esport de manera diferent.
Tot i semblar una activitat dura, l’organització assegura que és apta per a tots els qui vulguin provar i que hi ha practicants des de 17 fins a 50 anys. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT