PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Policia mobilitzarà tots els efectius per l’arribada del Tour

Andorra està en constant comunicació amb els països veïns per l’alerta terrorista

Per EL PERIÒDIC

El pas del Tour al 2009.
El pas del Tour al 2009. | TONY LARA
L’arribada del Tour de França els pròxims 10, 11 i 12 de juliol farà que la Policia andorrana mobilitzi absolutament a tots els seus efectius disponibles destinats a «cobrir aquest esdeveniment amb l’objectiu principal de garantir la seguretat ciutadana», així ho va matisar ahir el Govern. 
 
Com a mesures excepcionals, l’Executiu assegura que es reforçaran els punts fronterers els dies previs a la competició, «cobrint les fronteres 24 hores, i incrementant els controls d’entrada al país». La seguretat «també estarà garantida des de l’aire» amb personal de la Policia. A més, tots els punts considerats sensibles amb motiu del pas del Tour seran reforçats a nivell de la vigilància policial, així com els allotjaments, aparcaments i llocs d’afluència de públic. 
El Govern també ha volgut destacar que la Policia d’Andorra està en constant comunicació amb els grups antiterroristes «dels països veïns i europeus, degut a l’alerta terrorista existent a Europa». 
 
D’altra banda, no s’ha permès efectuar vacances ni descansos al personal policíac durant aquest dies «per garantir en tot moment la seguretat dels visitants i dels professionals que acompanyen l’esdeveniment, així com del conjunt de la ciutadania», puntualitza l’Executiu. 
Tanmateix, el Govern adverteix que cal seguir una sèrie de comportaments adients per garantir el bon transcurs del Tour, com «no llençar objectes a la calçada durant el pas de la caravana, no creuar els carrers des del moment que el vehicle pilot talli la carretera o no estirar els braços per tocar als ciclistes, ni posar els peus a la carretera, ni apropar-se al gruix dels ciclistes». Així com «evitar la presència de mascotes, i en cas d’existència d’aquestes, tenir-les en tot moment lligades». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT