PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Batalla adverteix als fronterers que l’exempció no és general

La llei espanyola de l’IRPF especifica qui no ha de declarar la renda

Per EL PERIÒDIC

Vehicles travessant la frontera espanyola.
Vehicles travessant la frontera espanyola. | Tony Lara
Els fronterers que treballin per a una empresa andorrana (que no tingui residència a Espanya) no hauran de pagar l’IRPF, sempre i quan compleixin els altres requisits que s’exigeixen en l’article 7p de la Llei de l’Impost Sobre la Renta de les Persones Físiques, com cobrar menys de 60.100 euros l’any o que no es treballi en un país o territori considerat paradís fiscal. D’aquest manera, es desmenteix que tots els fronterers que tinguin un salari anual inferior als 60.000 euros estaran exempts de pagar l’IRPF. 
 
Aquest aclariment s’especifica en la resposta que l’Agència Tributària va trametre a l’Ajuntament de la Seu després que aquest fes una demanda d’informació per resoldre els dubtes que ha pogut generar «la normativa sobre com calia afrontar per part dels fronterers les obligacions fiscals», segons va matisar ahir l’Alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, en un comentari publicat a les seves xarxes socials.
 
D’aquesta manera, l’Agència Tributària assegura que els treballadors «que, residint a Espanya, treballin per a una empresa o entitat no resident a Espanya o un establiment permanent radicat a l’estranger, poden aplicar l’exempció prevista en la lletra p) de l’article 7 sempre que compleixin els altres requisits exigits en aquest precepte». 
 
Batalla va decidir publicar aquesta resposta «per evitar possibles equívocs per la noticia que han difós durant aquesta setmana alguns mitjans de comunicació i que posen en boca meva coses que jo no he dit», segons va puntualitzar el mateix. 
 
A més, l’alcalde va destacar que l’ajuntament urgellenc, «a través de la regidoria de Treball Fronterer, es fa ressò i intenta intervenir en les diverses problemàtiques del col·lectiu, com ha estat el cas demanant l’aclariment a AET, però una vegada obtinguda la resposta general i en aquest tipus de qüestions tan específiques cal que cadascú analitzi el seu cas concret amb el seu gestor per evitar equívocs». 
 
Incompatibilitat de l’exempció / En la resposta de l’Agència Tributària també es puntualitza que l’exempció de l’article 7p «és incompatible, per als contribuents destinats a l’estranger, amb el règim d’excessos exclosos de tributació previst en el reglament d’aquest impost, sigui quin sigui el seu import. El contribuent pot optar per l’aplicació del règim d’excessos en substitució d’aquesta exempció».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT