PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘Bring the sun home’ guanya el premi Gall Fer Andorra

El film italià guanya pel seu tractament, la temàtica i una visió que fomenta el respecte al medi ambient

Per El Periòdic

Chiara Andrich i Giovanni Pellegrini acumulen premis.
Chiara Andrich i Giovanni Pellegrini acumulen premis. | www.ffdl.it
El film Bring the sun home, de Chiara Andrich i Giovanni Pellegrini, va guanyar ahir el premi Gall Fer Andorra. Un guardó de 3.000 euros que atorga el Govern a l’audiovisual «que per la seva temàtica, el seu tractament i el seu punt de vista fomenten i difonen el respecte pel medi ambient i tots els valors que hi són associats», segons va matisar l’Executiu. 
 
Bring de sun home és una producció italiana de l’any passat, dirigida per Chiara Andrich i Giovanni Pellegrini, amb música a càrrec de Francesco Novara i dissey de so de Kevin Pinto i Leandro Leal.
 
ENERGIA RENOVABLE A COST SOSTENIBLE / Els membres del jurat, Carlos Bria, Juan Ferrer, Judith Colell, Augusto Golin i Ivan Boccara, van deliberar a favor d’aquest documental italià pel seu contingut que presenta un projecte que aposta per l’energia renovable a cost sostenible, per la reflexió sobre les petites accions que poden canviar la vida d’una família i d’una comunitat i pel valor del paper de la dona que reflecteix la cinta.
 
La pel·lícula guanyadora narra la història de les primeres dones llatino-americanes que van prendre part dins el projecte de portar energia solar a les més remotes àrees del món, dut a terme per l’Indian NGO Barefoot College. Les dones van viatjar a l’Índia per assistir a un curs de sis mesos per formar-se en producció d’energia solar, conjuntament amb 40 dones més d’arreu el món. Després del període de formació, tornen als seus llocs d’origen com unes expertes en energia solar.
 
Bring de sun home es va fer amb el Gall Fer Andorra en una edició a la qual ha tingut com a rivals Alexandre, fils de Berger, d’Anne, Erik i Véronique Lapied; El oso en los Pirineos, de Fernando Ballesteros; Hadwin’s judgement, de Shasha Snow; Pêcheur du tarn, de Pascual Gaubert; i Une passion d’or et feu, de Sébastien Pins.
 
El lliurament de premis va tenir lloc al Centre de Congressos d’Ordino després de la jornada de projeccions de les categories medi ambient-ecologia i cinema recuperat que la Mostra de cinema de muntanya dels Pirineus Picurtha ofert en territori andorrà.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT