PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Pas a professionals

Julio Pintado fa el salt incorporant-se al Massi-Kuwait Cycling Project, equip de categoria Continental

Per JOAN JOSEP BLASCO

Julio Pintado, a la carretera en una sessió d’entrenament.
Julio Pintado, a la carretera en una sessió d’entrenament. | Facebook
Amb 33 anys a Julio Pintado li arriba l’oportunitat de formar part d’un equip Continental. El corredor andorrà fitxa pel Massi-Kuwait Ciclynig Project, amb el que confia a consolidar-se en el món del professionalisme. El que queda de temporada correrà per aquest conjunt en proves d’Espanya i en diversos països d’Europa.
 
L’equip es va crear per l’acord de col·laboració que mantenen la marca de bicicletes Massi amb la Federació de Ciclisme de Kuwait, i que també compta amb el suport de diverses institucions de la Vall d’Aran, com el Conselh Generau d’Aran. La meitat dels ciclistes són de Kuwait i l’altra europeus. Compta amb dues bases, una al país del Golf Pèrsic per competir en esdeveniments de la zona, així com d’Àsia i l’Europa de l’est; i l’altra té el punt neuràlgic a la comarca catalana, amb els seus integrants participant en cites europees. L’oportunitat a l’andorrà li va sorgir pels contactes que té amb els corredors professionals que resideixen al país. 
 
Aquest fitxatge «em serveix per pujar un esglaó a un nivell més alt, perquè em faltava aquest puntet d’alta competició que no tenia. Més que entrenaments és això el que necessitava», exposa Pintado, que no s’ho va pensar a acceptar la proposta: «És d’aquelles coses que ho veus lluny i que en un principi no t’esperes, però tampoc la descartes. Tens un cert nivell i la gent veu com competeixes i quin és el teu rendiment. Passar a professional és difícil. És tot un regal i el vull aprofitar». S’estrenarà amb el Massi-Kuwait a la Clàssica d’Ordizia el 25 de juliol, i continuarà al País Basc amb el Circuit de Getxo el dia 31. El calendari el seguirà participant en proves a Holanda, Bèlgica i Suïssa.
 
Donar el salt de categoria no li porta més pressió, però si responsabilitat. «En un equip professional has de fer la teva tasca, desenvolupant un rendiment pel que t’han fitxat», assegura Pintado, que té expectatives de cara al futur i vol seguir progressant per «anar a més. Estar en un equip Continental és un aparador i perquè no anar a un conjunt més gran».
 
Campionat d’Espanya / Andorra compta amb dos representants al Campionat d’Espanya, que es disputa a Alacant. Hi són Pintado i Òscar Cabanas, que participaran a les proves de contrarrellotge i ruta. La competició arrenca avui a Ibi amb la lluita contra el rellotge, amb un recorregut molt accidentat de 41 quilòmetres i més de 500 metres de desnivell, amb l’ascensió a l’alt de Revoltes. Ahir els corredors del Principat van reconèixer el terreny. «És un circuit força complicat, sobretot perquè hi ha moltes pujades i baixades a la primera part, i després encares un port dur», afirma Pintado. Per a la victòria es viurà un duel interessant entre residents, que s’han repartit sis dels últims vuit títols en l’especialitat. La batalla es presenta entre Jonathan Castroviejo, del Movistar, guanyador el 2013 i 2015; i Luís León Sánchez (Astana), que es va imposar el 2008, 2010, 2011 i 2012.
 
Dissabte serà el torn de la prova de ruta. Arriba a només una setmana per a que comenci el Tour de França i els principals corredors espanyols no s’han volgut perdre la cita com a última referència abans de començar la gran ronda gal·la. En el cartell de participants hi és Joaquim Purito Rodríguez (Katusha), que no hi era present des de que va guanyar el 2007 a Cuenca. També torna Alberto Contador (Tinkoff) després de cinc anys sense ser-hi. El trio d’il·lustres el completa Alejandro Valverde (Movistar), que defensarà el títol. Tampoc s’ha de descartar noms com els de Rubén Plaza (Orica), que es va imposar el 2003 i 2009, Rafa Valls (Lotto Soudal) i Mikel Nieve (Sky). El Movistar sempre presenta un bloc potent, que l’ha portat a enllaçar victòries al Nacional espanyol: Iván Gutiérrez (2010), José Joaquín Rojas (2011), Fran Ventoso (2012), Jesús Herrada (2013), Ion Izagirre (2014) i Alejandro Valverde (2015). El traçat de Cocentaina consta de 194,4 km, amb sis voltes a un circuit de 32,3. Té un perfil selectiu amb 3.560 m de desnivell.
 
Acompanyants de Purito al Tour / Els equips comencen a donar a conèixer les esquadres amb els que participaran al Tour de França, que arrenca al Mont-Saint-Michel el 2 de juliol. El Katusha és un dels que han desvetllat l’equip amb el que hi participarà. Va fer-ho ahir, confirmant la presència de Purito com a cap de files. També l’acompanyarà un altre resident, Ángel Vicioso. La resta de components de l’equip són Alexander Kristoff, Michael Morkov, Marco Haller, Alberto Losada, Jurgen Van den Broeck, Jacopo Guarnieri i Ilnur Zakarin.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT