PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les seleccions andorranes es presenten ambicioses

Confien en arribar a les semifinals per classificar-se per a la fase final

Per JOAN JOSEP BLASCO

Els equips andorrans, a les pistes del clot d’Emprivat d’Escaldes.
Els equips andorrans, a les pistes del clot d’Emprivat d’Escaldes. | FAB
La instal·lació de la pista, les graderies i tota la infraestructura a la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany està a punt de completar-se. El torneig de classificació per al Campionat d’Europa es durà a terme aquest cap de setmana amb les dues seleccicons andorranes presentant la màxima ambició, amb la intenció de colar-se a les semifinals per a ser a la fase final del campionat.
 
El combinat andorrà masculí està format per Xavi Galera, Esteve Malet, Jordi Olcina i Rafa Casals. L’entrenador, Pere Pràxedes, va realitzar la llista destacant que durant tota la prepació «el treball ha estat molt bo. Els nou jugadors podien haver estat dins la selecció definitiva». El conjunt femení el conformen Eva Vilarrubla, Alba Pla, Patrícia Vicente i Clàudia Brunet. Els nois s’enfrontaran a Bielorrússia, República Txeca i Ucraïna, mentre que les noies ho faran amb Bielorússia, Eslovènia i Suïssa. La intenció és classificar-se com a mínim per a les semifinals, ja que els quatre que ho aconsegueixin en cada categoria obtindran el bitllet per a la fase final de l’Europeu. «Aspirem a ser a les semis i a la classificació. Qualsevol país pot guanyar a qualsevol», destaca Manel Fernàndez, president de la Federació Andorrana de Bàsquet. Per la seva part, Pràxedes destaca que «aspirem a tot. Veig als jugadors molt motivats». Tractaran de guanyar tots els patits, i «si perdem serem molt difícils de batre».
 
Els jugadors andorrans han pogut preparar la competició a les noves pistes instal·lades al clot d’Empreviat d’Escaldes. Aquest és un fet destacat. «És el que ens feia falta per simular allí on hem de competir, perquè fins ara només havíem pogut entrenar en pavelló», remarca Fernàndez. Amb aquest aspecte a favor, confia que «serveixi per augmentar el nostre nivell de competitivitat».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT