En una jornada marcada per la calor, Cabanas finalitza al 44è lloc

Per EL PERIÒDIC

Izagirre, després de creuar la línia d’arribada a Ibi.
Izagirre, després de creuar la línia d’arribada a Ibi. | Movistar Team
El Campionat d’Espanya va posar-se ahir en marxa amb la prova de contrarrellotge, amb la participació de Julio Pintado i Òscar Cabanas per part andorrana. Els corredors van notar la forta calor a Ibi, que va sumar-se a la duresa que presentava el recorregut de 41 quilòmetres.

Pintado va concloure a la 39a posició amb un registre d’1.00.04 hores, mentre que Cabanas era 44è amb 1.04.28. «Era una crono amb un recorregut bastant dur i la calor que feia era forta, el que m’ha afectat al rendiment», indicava Pintado, satisfet pel registre final, tot i que «sempre penses que pots fer-ho una mica millor». A més, els corredors es van trobar durant tot l’itinerari amb el vent de costat, que frenava. Els últims quilòmetres feien pujada i «ho he notat. Se m’han fet molt llargs». De tots els corredors, Cabanas era l’únic que no competia amb una bicicleta de contrarrellotge. Va concloure amb «bones sensacions» després d’afrontar un traçat «molt dur amb tota l’estona amb pujades i baixades. M’he trobat bé, tot i la forta calor. No hi havia ni un moment per parar i beure, havies de pedalar tota l’estona».

El Movistar va ser el gran triomfador, amb corredors seus ocupant les quatre primeres places. El guanyador de la cursa va ser Ion Izagirre, que aconsegueix el primer títol d’Espanya de l’especialitat, que suma al que va aconseguir el 2014 en ruta. Va marcar un registre de 50,52 minuts per imposar-se. El segon caixó del podi va ocupar-lo el resident Jonathan Castroviejo a 22 segons, mentre que tercer era Alejandro Valverde a 25. En categoria elite va guanyar Marcos Jurado (55,17), seguit per Aser Estévez (55,38) i Illart Zuazubiskar (55,57). Demà els andorrans tornen a competir. Ho faran a la prova de ruta, amb un recorregut de 194,4 km, donant sis voltes a un circuit de 32,3 km. Avui el podran reconèixer.