Livigno

Teixidó és setè a Santa Caterina i es posa líder a la general

El corredor andorrà confirma als Alps italians el bon inici de temporada que està desenvolupant

Per EL PERIÒDIC

L’inici de temporada de Ferran Teixidó està sent més que destacat. Afrontava la segona prova del calendari de la Copa del Món a Itàlia, amb la Santa Caterina Vertical Kilometer. Va aconseguir concloure en la setena posició en una cursa marcada per la forta calor, però el millor de tot va ser que aquesta classificació va valer-li per a posar-se líder de la general de curses verticals.

La prova dels Alps tenia un recorregut de 2,9 quilòmetres i mil metres de desnivell. Es va desenvolupar sota un sol abrasador, que la complicava. El corredor andorrà va realitzar una cursa en la que va anar de menys a més, per concloure setè amb un registre de 37.20 minuts. «Per a mi he fet una carrera impressionant. Darrera meu ha quedat gent que normalment els tinc al davant», subratllava Teixidó després de la prova, on ho va haver de donar tot per obtenir el lloc aconseguit. «Era una prova de treball molt psicològic. He anat de menys a més i avançant rivals i m’he trobat bé de mitja cursa en endavant». El que va afectar va ser que feia «molta calor. Tothom ha fet més temps del que és normal».

L’únic que no es va veure afectat va ser l’italià Philip Goetsch, que es va imposar establint un nou rècord de la cursa, parant el cronòmetre en els 33.52. El podi va ser totalment italià. El segon lloc l’ocupava Hannes Perkmann (36.18) i el tercer Urban Zemmer (36.39). En categoria femenina la guanyadora va ser la francesa Christel Dewalle amb un temps de 40.39. Al segon caixó del podi va pujar la catalana Laura Orgué (42.55) i al tercer l’italiana Francesca Rossi (43.03).

Líder de l’especialitat / Aquesta segona plaça permet a Texidó col·locar-se líder de la Copa del Món de curses verticals. En la primera cita del calendari, a la Transvulcania, va concloure a la tercera posició, superat només pel colombià Saúl Padula i el txec Ondrej Fejfar. El sud-americà no va participar als Alps, mentre que el centreeuropeu només va poder ser 21è. Aquest fet el deixa com a líder. «No sé si podré mantenir el nivell amb el que em trobo actualment. De moment estic allí i seguiré treballant per mantenir-me. El més important és que em situo al grup de davant, entre els millors», exposa Teixidó.

Pendents del temps / Demà es realitza la Livigno Skymarathon, amb la participació de Marc i Òscar Casal. Afronten un traçat de 34 km i 2.700 m de desnivell, i amb el que a hores d’ara més alerta estan organitzadors i corredors és amb les condicions meteorològiques, perquè s’anuncien pluges. A aquest fet se li suma que en les parts més elevades del traçat hi ha força neu acumulada. «És una cursa bastant dura, que pensàvem que seria una mica més ràpida», indica el Marc, que ahir amb el seu germà va poder-se entrenar a la zona.