PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un 4% més de vots entre les eleccions de juny i desembre

2.467 residents amb nacionalitat espanyola exerceixen el seu dret

Per ESTEFANIA GRACIA

Un ciutadà exerceix el seu dret a vot.
Un ciutadà exerceix el seu dret a vot. | EL PERIÒDIC
Més de 22.100 residents  al país amb nacionalitat espanyola han tingut l’oportunitat de votar en les darreres eleccions (26 de juny) al Parlament. Però només el 12% d’aquests han decidit exercir el seu dret a vot. Tot i això, «la participació ciutadana ha augmentat, ja que en les darreres eleccions realitzades el passat mes desembre només un 8% dels residents espanyols van votar», matisen des de l’Ambaixada d’Espanya a Andorra.
 
En total s’han registrat 2.467 vots efectuats des del Principat. D’aquests, 1.080 s’han fet per correu, mentre que la resta s’han entregat en mà a la mateixa Ambaixada. El termini de votació per als residents espanyols va finalitzar ahir a les 13.00 hores. 
Segons van destacar des de l’Ambaixada, la tradició d’esperar a última hora s’ha apaivagat força, ja que ahir «va ser el dia que menys vots es van efectuar, només en vam registrar 42. La gent ha tingut cinc dies per votar de forma presencial, i a part, ja es podia trametre el vot per correu amb prou temps de previsió, així que els residents han anat votant esglaonadament, amb més intensitat sobretot els primers dies». 
 
Resignació per la metodologia / Tot i que les jornades de votacions van transcórrer amb «absoluta normalitat», segons es destaca des de l’Ambaixada, «és cert que alguns dels residents que voten es queixen de tots els tràmits i els passos que han de seguir per poder votar des d’un país estranger, sobretot si ho han de fer per correu». 
 
Tot i això, «alguns matisen que no els queda més que resignar-se, perquè el procediment és el quin és i ja està establert». Malgrat aquest neguit per tota la documentació que cal aportar a l’hora de voler exercir el dret a vot si s’està en un país estranger, des de l’Ambaixada s’assegura que «ha estat una jornada electoral molt positiva, en part per l’augment de participació i també perquè no hi ha hagut queixes generals greus o problemes a l’hora d’efectuar els vots».  
 
Entrebancs / Una de les problemàtiques més comentades durant les eleccions del desembre va ser la impossibilitat de votar per correu degut a errors en els enviaments o rebuda de les paperets. Sembla que aquest enrenou no ha estat tan present en aquestes eleccions, tot i això, durant les jornades s’han registrat altres problemes; com els darrers talls d’Internet, tot i que no han acabat tenint massa afectació. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT