PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La pluja no pot amb el bàsquet 3x3 d'Andorra

La FAB protagonitza una organització exitosa de l’European Qualifier a la plaça Coprínceps i el Prat Gran

Per Iván Moure

La semifinal masculina entre Espanya i Ucraïna, ahir a la tarda al pavelló del Prat Gran d’Escaldes.
La semifinal masculina entre Espanya i Ucraïna, ahir a la tarda al pavelló del Prat Gran d’Escaldes. | Emilio Prenas
Ha estat un cap de setmana ple d’incertesa i intranquil·lita. Les previsions meteorològiques amenaçaven amb pluges a Andorra un dissabte i un diumenge en què per primera vegada arribava a Escaldes una competició de renom com és l’European Championship Qualifier de 3x3 que tant de moda ha posat la FIBA en els darrers anys. La seu escollida per aquesta modalitat de bàsquet de carrer va ser la plaça Coprínceps, però després de 36 partits en dos dies, quan només en quedaven 10, l’aigua va fer acte de presència. Estava tot previst, l’organització estava sent rodona, i el pla B era emigrar a uns 50 metres, al pavelló del Prat Gran. Els guanyadors de les dues categories es van decidir a cobert, però en cap cas van amargar la festa. 46 partits en dos dies, una trentena d’integrants de l’organització, 18 seleccions i unes 150 persones de tot el món s’hi van donar cita en una competició que tornarà el 2017 i el 2018, segons s’ha acordat amb el màxim ens internacional.
 
El cap visible de l’organització, Jaume Tomàs, acabava ahir rendit d’esgotament, però del tot satisfet per com han anat les coses: «Cal esperar a veure l’informe que fa la FIBA, però pensem que ha sigut fantàstic», va assegurar. Almenys en afluència de públic es va veure que no li falta raó al director tècnic de la Federació Andorrana de Bàsquet (FAB). Les grades instal·lades a la plaça dels Coprínceps, amb capacitat per a unes 400 persones, gairebé sempre va estar plena, com també els seients per al públic del Prat Gran, on, com no, entre ells hi havia el director general del BC Andorra, Francesc Solana, atent sempre a tot el que sigui bàsquet de màxim nivell.
 
Tomàs va catalogar també d’un èxit total el concurs d’esmaixades fet a una Illa Carlemany a vessar de curiosos que no es van perdre el xou que acompanyava tota la competició. Tot rodó tret d’un però: «Hem tingut un ajut de 10.000 euros d’Andorra Turisme i algun patrocinador privat més, però no ens arriba. Això costa més de 100.000 euros, gairebé el pressupost de la FAB. Finançar això ens costa molt, necessitem més ajut per als pròxims dos anys», va reconèixer amb preocupació.
 
ESLOVÈNIA I HONGRIA, CAMPIONS / En la part esportiva, a la categoria masculina Andorra va donar una alegria a la parròquia tricolor en imposar-se a Bielorússia a la lligueta inicial i acabar la tercera de quatre equips per sota d’Ucraïna i República Txeca. Així que va accedir als quarts de final, on es va haver d’enfrontar amb Eslovènia. Un partit igualadíssim que al final Esteve Malet, Xavi Galera, Oriol Olcina i Rafa Casals van perdre per un ajustat 19-18 contra la selecció que s’acabaria proclamant campiona en derrotar a la final a Espanya per 22-19. Ningú va posar més problemes als guanyadors com la tricolor: «Cada vegada estem més a prop de competir amb els millors. Podem donar per bo que ens hagin eliminat als quarts de final, hem donat la talla», va manifestar a l’acabament del torneig Casals.
 
En la categoria femenina, el combinat que formaven Eva Vilarrubla, Patrícia Vicente, Alba Pla i Clàudia Brunet va perdre els tres partits de la lligueta davant Bielorússia, Eslovènia i Suïssa i als quarts de final tampoc no va poder amb Hongria (15-6), selecció que també s’acabaria proclamant campiona del Qualifier d’Escaldes en imposar-se a la final a Romania (17-10). Andorra va ser eliminada pels campions tant a la categoria masculina com a la femenina.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT