PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Llegendes misterioses a la llum de la lluna

La 15a edició dels ‘Vespres d’Estiu’ redueix pressupost però manté «la qualitat»

Per ESTEFANIA GRACIA

Presentació de la 15 edició de ‘Vespres d’Estiu’ de Sant Julià de Lòria, ahir.
Presentació de la 15 edició de ‘Vespres d’Estiu’ de Sant Julià de Lòria, ahir. | ANA / S. F.
Sant Julià de Lòria celebrarà durant els propers mesos de juliol, agost i setembre la 15a edició dels Vespres d’Estiu. «Una nova edició que consolida una proposta cultural i esportiva alhora que lúdica i fresca», segons va remarcar ahir el conseller de Cultura de la parròquia, Josep Roig. 
 
Més de 20 espectacles conformaran l’edició d’enguany. A més,16 bars i restaurants han decidit adherir-se als Vespres d’Estiu oferint una proposta gastronòmica que complementarà les diverses activitats. Així, per vuit euros, els assistents podran «gaudir d’un menú en horaris adaptats abans i després de les activitats», va matisar Roig. 
 
Per conformar la iniciativa aquest any s’ha partit d’un pressupost de 16.000 euros, «5.000 menys que en el 2015», va destacar Roig. Tot i això, el conseller va assegurar que aquesta davallada de diners «no ha influït per a res en la qualitat d’espectacles i activitats que ofereix la proposta ‘Vespres d’Estiu’. El programa es veu compensat perquè tot i que s’ha decidit anular alguns espectacles pel poc públic que recollia, s’han implementat altres novetats com les visites del Museu del Tabac».
 
L’any passat el comú va registrar una assistència de 2.000 persones, «i per aquesta edició esperem poder consolidar aquesta xifra o fins i tot ampliar-la», va puntualitzar Roig. Des de l’organització també es va destacar que cada anys s’aposta més per la diversificació.

Una proposta dinàmica / La 15a edició de Vespres d’Estiu engloba un seguit d’activitats de caire molt variat: música, teatre, cinema a l’aire lliure, llegendes, esport...Així, durant els tres mesos, i a partir de les 22.00 hores, els ciutadans i veïns d’altres parròquies podran apropar-se a Sant Julià per viure uns vespres diferents. 
 
Algunes de les novetats que s’han anat integrant al llarg de les edicions, i «a les quals s’ha donat continuïtat ja que la valoració ha estat positiva», va remarcar Roig, són: el cinema al carrer a la plaça Major, l’aposta pels artistes del país (enguany es comptarà amb el grup Love It) i la difusió de la cultura tradicional de Sant Julià de Lòria a través de les llegendes misterioses sota la llum de la lluna. Tot i això, aquest any s’ha decidit incorporar una altra novetat: les visites nocturnes gratuïtes que oferirà el Museu del Tabac els dies 11 i 18 d’agost, a més del tradicional concert de música clàssica amb sistema multimèdia a l’antiga fàbrica Reig, a les 21.00 hores i a les 21.30 h. 
 
A més de la possibilitat de visitar l’exposició temporal Déus d’Egipte, de les 21.00 h a les 23.00 hores. Tanmateix, la participació dels bars i restaurants de la parròquia ha conformat aquest any el Mos&Vespres,que combina cultura i oci amb gastronomia. 
 
Totes les activitats són gratuïtes i algunes d’elles, com les visites del museu, requereixen d’inscripció prèvia, «ja que consten d’un aforament limitat», va puntualitzar Roig. En cas de mal temps, el comú ha previst ubicacions alternatives per a totes les activitats culturals. Pel que fa a les activitats esportives, en cas que hi hagués una meteorologia adversa quedarien anul·lades. 
 
Tanmateix, en relació al cinema a l’aire lliure, un dels reclams més destacats per la població en les diverses edicions, enguany es projectaran els films Ocho apellidos catalanes, Everest i Barcelona nit d’hivern. D’altra banda, es deixaran veure durant aquesta edició els grups musicals Love It, Sommeliers i Les Anxovetes. 
 
Altres actuacions que s’hi podran trobar són: Tonificació en parella (a càrrec d’Imma González), Hermanos Inconfundibles (amb l’espectacle de malabars Diabolo clasic metal), Zumba (a càrrec de Pili Segura), Andrea Fidelio (amb l’espectacle de malabars i humor On the air), Cal·listènia (a càrrec d’Edu Vega) i Ganso&Cia (amb l’espectacle de clown Mediopelo).

Les llegendes / «Sant Julià de Lòria és un indret extraordinàriament ric en llegendes», va destacar la consellera de Turisme, Meritxell Teruel. Amb la fita de donar-les a conèixer, s’han escollit les que tenen un cert misteri i, curiosament, gairebé totes són protagonitzades per dones. 
 
«Explicarem històries d’aparicions, de dimonis i de revenges, i ho farem tot passejant pel barri antic, sota la llum de la lluna per gaudir de la màgia que envolta aquestes narracions que ens arriben de temps ben llunyans, i acabarem fent tertúlia i gaudint d’un traguet de ratassia de la Carmeta i d’un mos de coca», es va destacar des de l’organització. La narració de les llegendes la farà Assumpta Mercader, titellaire, narradora i actriu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT