PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Disminueixen els visitants al maig i pugen les pernoctacions

La majoria dels excursionistes tenen com a principal motiu de visita les compres i passejar

Per EL PERIÒDIC

Vehicles entrant al país.
Vehicles entrant al país. | TONY LARA
Durant el mes de maig d’aquest any han entrat al país 533.941 persones, amb una variació negativa del 9,1% del nombre de visitants respecte al mes de maig de l’any passat, segons va informar ahir el Departament d’Estadística. 
 
El nombre de turistes que han entrat al país ha estat de 150.046, amb un increment respecte al mes de maig de l’any passat del 0,7%, mentre que el nombre d’excursionistes (persones que no pernocten al país) ha estat de 383.895 amb un descens del 12,4% respecte el mes de maig de 2015. Per país de residència, els espanyols presenten un augment de 2,8%, mentre que els visitants francesos han patit una davallada del 19,6% i els provinents d’altres països s’han incrementat en un 3,9%. 
 
Dades acumulades / En relació a les dades acumulades, els visitants des d’inici d’aquest any han augmentat un 3,5% mentre que en els dels darrers 12 mesos la pujada ha estat de l’1,6%. Quant al nombre de turistes, des del principi d’any ha pujat un 5,5% i en els darrers 12 mesos l’augment ha estat del 9,8%. Respecte als excursionistes, des d’inici d’aquest any han augmentat un 2,2% mentre que en els darrers 12 mesos han disminuït un 2,3%. D’altra banda, la majoria dels excursionistes tenen com a principal motiu de visita les compres i com a segona opció passejar i visites en general, mentre que els turistes tenen com a opció preferent una visita general per descobrir el país. 
 
Període de pernoctacions / La pernocatació mitjana dels turistes que han entrat al Principat durant el passat mes de maig és d’1,8 dies per als espanyols (un 18,2% menys que durant el mateix mes del 2015, on va ser de 2,2 dies). En el cas dels francesos, l’estància mitja ha estat d’1,9 dies (un 9,5% menys que en el mateix període del passat any, on van ser 2,1 dies).
 
Pel que fa a altres turistes, la mitja de dies de pernoctació durant el mes de maig ha estat de 2,8 (un 12% més que durant el mateix període del 2015, on es van registrar 2,2 dies). En total, la mitja és de dos dies d’estància, mentre que durant el maig del passat any van ser 2,2 dies. 
 
En relació al tipus d’allotjament, del total de turistes que han fet parada al país durant el passat mes de maig, el 79% han decidit fer pernocatació en hotels, aparthotels o apartaments turístics. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT