PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Albicy: «Sé que tinc el nivell per jugar a la lliga ACB»

El nou base del BC MoraBanc Andorra es mostra segur de si mateix

Per EL PERIÒDIC

Albicy, amb el Gravelines Dunkerque.
Albicy, amb el Gravelines Dunkerque. | LNB
Ja té el cap a la Lliga Endesa i el BC MoraBanc Andorra. Andrew Albicy, el primer fitxatge de la pròxima temporada del conjunt de Joan Peñarroya –confirmat després del retorn de Guille Colom– afronta amb il·lusió la nova etapa, en un campionat que sap que l’exigirà i confia en estar al nivell.
 
L’aterratge a l’ACB és un somni fet realitat, que feia temps que perseguia. «La meva idea era fer aquest pas abans», admet el base francès, satisfet per l’ocasió que li posa al davant l’equip del Principat: «Estic amb moltes ganes de començar a treballar i molt agraït a l’Andorra de donar-me aquesta oportunitat de començar una nova etapa en la meva carrera». I aquesta espera que sigui fructífera, sentint-se capacitat per formar part de la Lliga Endesa. «Sé que tinc el nivell per jugar a la lliga ACB i el que espero per part meva és confirmar-ho. Per a mi és el millor campionat d’Europa i tinc ganes de formar part del grup de jugadors que tenen nivell ACB», afirma.
 
És ambiciós. «El que sempre intento és guanyar, això és el més important» i es defineix com un jugador al que li agrada «el joc ràpid, que ataquem ja des de la primera opció. Així he jugat sempre ens els equips que he estat i em va bé perquè sóc un jugador ràpid», i gens egoista, perquè «abans que res prefereixo ajudar els meus companys a anotar que fer-ho jo mateix. Sóc algú que em lliuro sempre al 100%, mai al cinquanta, i també crec que sóc un jugador que s’esforça al màxim en defensa mostrant el camí si cal als meus companys d’equip». No li agraden les comparacions, ni amb els actuals referents del bàsquet francès com Diot, Heurtel o De Colo. «No vull seguir els passos de ningú, tinc ganes de fer el meu propi camí. És cert que hi ha jugadors com que estan fent coses molt importants en equips grans. Jo ara començo per un equip en el que crec que puc destacar molt en aquest campionat». Ara, l’intercacional gal espera amb ganes conèixer el país: «Sé que vinc a jugar a un lloc bonic on es viu molt bé i amb moltes muntanyes. A més estic molt content perquè el meu germà gran viu a Perpinyà i ens podrem veure sovint».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT