PUBLICITAT

Encamp

Un camió malmet part de l’estructura dels Dos Valires

La boca direcció la Massana tanca durant set hores per l’incident

Per M. C.

El grup de tècnics que ahir treballava en l’anàlisi de les afectacions.
El grup de tècnics que ahir treballava en l’anàlisi de les afectacions. | TONY LARA
Un incident a l’entrada del túnel dels Dos Valires manté la via que condueix des de la parròquia d’Encamp a la Massana tancada durant gairebé set hores. El contratemps va tenir lloc el matí d’ahir, quan un camió nacional va accedir a la infraestructura havent oblidat tancar prèviament la ploma. 
 
Vers tres quarts de 10 del matí, un vehicle de gran tonatge del país va entrar des d’Encamp al túnel dels Dos Valires amb la ploma alçada. L’oblit, tal com es va explicar el cap de mobilitat de Govern, va provocar el tancament de dit passatge fins a les quatre i escaig de la tarda, quan els tècnics del departament van haver realitzat les inspeccions degudes per ratificar que, descartats els perills, es podia restablir el tràfic. 
 
L’incident va ocasionar diversos desperfectes a «l’estructura» com a conseqüència dels quals es van haver de retirar diverses peces de la part inicial del túnel, per la part d’Encamp. Això no obstant, la falta de dites eines –els planells informatius que es troben a l’entrada–, «no afecta al funcionament» habitual de la infraestructura, que a partir de la tarda va reprendre l’activitat. Diversos tècnics de l’àrea de mobilitat es van desplaçar fins als Dos Valires per avaluar els danys ocasionats, decretant la retirada d’algunes parts «susceptibles de caure» i posar en perill la circulació. 
 
Tot el material retirat serà ara arreglat per reinstal·lar-lo posteriorment. Malgrat els danys, no caldrà adquirir nou maquinari i s’aprofitarà el reparat, que per ara no se sap quan es podrà tenir a disposició novament. Tot i l’incident, la xarxa viària no es va veure afectada perquè, tal com va notificar el cap de mobilitat, el túnel dels Dos Valires no és zona de gran afluència. L’altra boca de la infraestructura, la que porta de la Massana a Encamp, va funcionar amb nomalitat tota la jornada i el tràfic entre ambdues poblacions no va patir més afectacions que les habituals. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT