PUBLICITAT

Andorra La Vella

L’IEA commemora els seus 40 anys amb una exposició

La inauguració anirà acompanyada d’una conferència de recerca

Per EL PERIÒDIC

Eric Jover serà l’encarregat d’inaugurar la commemoració.
Eric Jover serà l’encarregat d’inaugurar la commemoració. | TONY LARA
L’Institut d’Estudis Andorrans (IEA) compleix 40 anys. Per commemorar dita fita, el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, inaugurarà aquest dijous una exposició commemorativa a l’Auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià. 
 
L’acte es durà a terme a les 19.00 hores amb la presència del cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Vila. Durant la inauguració també està previst realitzar la conferència A quoi sert la recherche (pour un pays)?, a càrrec del director de recerca del Centre National de la Recherche Scientifique, Clément Sire. 
 
Clément Sire / Clément Sire va cursar els estudis a l’Ecole Normale Supérieure de París i va ingressar al CNRS al 1990 amb 23 anys. Al 1991 va participar en la creació d’un grup de física teòrica a Tolosa del Llenguadoc que al 2003 va esdevenir el Laboratori de Física Teòric, membre de la federació IRSAMC i del LABEX NEXT, laboratori que dirigeix des del 2007.  
 
Del 1992 al 1994, Sire va ingressar a AT&T Bell Labs (USA) per treballar en la física des superconductors i sobre els problemes de física estàtica fora d’equilibri. Sire també és autor de més de 80 publicacions en revistes internacionals. Al 1994 va ser guardonat amb la medalla de bronze del CNRS i al 2012 va ser nomenat Outstanding Referee of the American Physical Society. Cada any s’implica en nombroses activitats a favor de la divulgació científica. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT