PUBLICITAT

Andorra la Vella

La canalla sahrauí es queda sense visat ni vacances

Els permisos per venir des del Sàhara no s’han tramitat i deu infants no podran arribar a Andorra

Per E. J. M.

Concentració a favor dels sahrauís ahir davant del Consell General.
Concentració a favor dels sahrauís ahir davant del Consell General. | E. J. M.
Tutu, Laala, Uafa, Aziza, Mohamed-Lamin, Saad, Malah, Manuha, Dueda i Lulai. Són els noms dels deu nens i nenes sahrauís que havien d’arribar demà a Andorra per passar les seves vacances d’estiu. Els visats, però, no s’han tramitat i la canalla no pot venir. La presidenta de l’Associació d’Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí (Adsaps), Lluïsa Hurtado, tem que sigui massa tard per poder-ho solucionar, però aquest matí mantindrà una reunió amb el cap de Govern, Toni Martí, el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i la secretària d’Estat d’Afers Socials, Ester Fenoll, per intentar desencallar el tema.
 
Un grup d’una quinzena de persones, la majoria famílies d’acollida de la canalla, es van concentrar ahir al vespre davant del Consell General amb una pancarta en què es pregunten «Què passa amb els nostres nens?». La gent esperava algun ministre o representant polític per expressar el seu neguit, però no va sortir ningú, només algun conseller general. Durant l’espera, Hurtado va rebre una trucada d’altes instàncies governamentals, però fins a la reunió d’avui no s’explicaran els motius pels quals no s’han tramitat a temps els visats perquè els nens i nenes sahrauís participin al programa Vacances en pau.
 
L’Adsaps ha invertit uns 6.000 euros en la compra dels bitllets dels deu infants, uns diners que li ha costa molt d’aconseguir ja que fins l’any passat els subvencionava la Fundació BPA. En casa de poder tramitar de nou els visats, l’Adsaps no es pot fer càrrec de la compra de nous bitllets d’avió. Hurtado estava ahir molt disgustada perquè «tothom ho sabia i ningú ha fet res». A més, va recordar que fa 11 anys que Andorra participa en el programa i, per tant, ja té experiència en tramitar visats. 
 
El programa Vacances en pau permet a la canalla passar els mesos d’estiu en un entorn més fresc que el desert del Sàhara. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT