PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Don Denis tornarà a tenir la seva oportunitat a Armènia

Realitza un partit seriós i en la segona part és més valent per tenir avantatge de cara a la tornada

Per JOAN JOSEP BLASCO

Armero, que debutava ahir amb els colomencs, no arriba a una passada.
Armero, que debutava ahir amb els colomencs, no arriba a una passada. | Tony Lara
Com fa exactament dos anys, el Don Denis FC Santa Coloma s’endú l’eliminatòria del tot oberta a Armènia. L’empat a zero aconseguit davant l’Alashkert FC li permet tenir totes les opcions de tornar a superar una ronda a la Lliga de Campions. I ho farà amb tota la confiança després del partit desenvolupat a l’anada, mostrant-se sòlid en totes les línies del camp i empetitint les virtuds del rival.
 
Els dos conjunts sortien al camp ben posicionats, el que va provocar que en el primer temps les ocasions fossin més aviat escasses. Al quart d’hora un dels debutants, Armero, enviava a la barrera una falta des de la frontal que acabava a córner. Capdevila, ocupant el centre de la defensa juntament amb Lima, mostrava els seus galons. Tots dos no permetien que els atacans poguessin posar en perill a Eloy. Aquest fet provocava que els armenis ho haguessin de provar de lluny, com Yedigaryan, que enviava l’esfèrica massa alta. Just després era Wagner qui ho provava, amb una rematada que s’escapava creuada. Els minuts passaven i el Don Denis es mostrava segur sobre el terreny de joc, amb el matx del tot controlat. En el tram final era Grigoryan qui tractava de sorprendre al porter, però la pilota es perdia de nou massa elevada.
 
A la represa el Santa Coloma es va mostrar més ofensiu, perquè veia que podia fer mal. Després d’una primera part on els dos equips van sortir més a coneixer-se, a la segona el joc va ser més incisiu, sobretot pel costat local. L’Alashkert va comptar amb diversos llançaments de falta, però no van poder fer passar l’esfèrica més enllà de la barrera. Yedigaryan va ser el primer en provar-ho. El mateix jugador, poc després, realitzava una centrada des de banda dreta que Tasic entrant amb força rematava amb el cap per sobre el travesser. Els andorrans, amb el mig del camp ben controlat, donaven la cara i també ho intentaven a l’altra àrea, amb una internada d’Armero, que no va trobar a Noguerol, que acabava de sortir al terreny de joc per donar frescor i aprofitar el desgast que podia tenir el rival.
 
El jugador gallec es mostrava incesiu i amb un xut des de la frontal va tractar de sorprendre Kasparov, sense trobar porteria. Al minut 70 una passada llarga a Manasyan no l’encertava a refusar Lima, l’armeni va poder encarar en solitari a Eloy, però el mateix Lima solventava la seva errada llançant-se al terra per no permetre una rematada còmode i entre el central i el porter envien l’esfèrica a córner. Al tram final l’Alashkert va tenir dos llançaments de falta, però la pilota topava de nou amb la barrera. Amb l’empat a zero final l’eliminatòria queda del tot oberta, com volia el conjunt andorrà, amb l’avantatge de no haver rebut cap gol. A la tornada buscaran assolir l’èxit de fa dos anys a Armènia, aquell cop davant l’FC Banants.
 
Fita aconseguida / Amb aquest empat «hem aconseguit l’objectiu, sortint vius d’aquí i deixant la nostra porteria a zero», exposava l’entrenador colomenc, Richard Imbernón. El seu equip va anar a més a mida que passaven els minuts, i sobretot en la tornada del descans van mostrar-se més ambiciosos per guanyar el matx: «A la primera part hem estat més prudents, més tancats al darrera, seguint el guió establert. A la segona hem volgut ser valents i intentar fer alguna cosa per marcar». No només pel resultat, sinó pel joc mostrat, «és per estar contents. Els jugadors han estat molt solidaris els uns amb els altres». La setmana vinent tot es decidirà a Erevan, com fa dos anys, però aquest cop davant un altre rival. El Don Denis provarà de repetir el que va aconseguir llavors: «Anirem a passar l’eliminatòria, sabent que si marquem valdrà doble. Però allí ens trobarem amb un panorama diferent. Ens estaran esperant amb ganes i el terreny de joc serà més gran».
 
L’Alashkert pensava tornar a Armènia amb una victòria. «Esperàvem guanyar, perquè el zero a zero no és un bon resultat per a nosaltres. És millor pel Santa Coloma, però  confio guanyar l’eliminatòria», indicava el tècnic armeni, Abraham Khashmanyan, que donava la seva visió del partit: «Hem tingut totes les ocasions per marcar però malauradament no ho hem acosneguit. Ells en canvi no n’han tingut. A més, s’han dedicat a aturar el temps, amb un joc molt trabat. Hi ha hagut seixanta minuts de joc i trenta ha estat aturat».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT