PUBLICITAT

La llengua està de festa

El 5 de juny va tenir lloc Festa per la Llengua a Benassal

Amb l’arribada del bon temps, les festes majors i les celebracions en general s’incrementen. El 5 de juny va tenir lloc la Festa per la Llengua a Benassal. A més de reivindicar l’escola en valencià, l’esdeveniment va posar de manifest que cal apostar per l’escola pública i rural, ja que en els municipis més petits és vital per vertebrar el territori i evitar així la despoblació de comarques amb menys nombre d’habitants, com l’Alt Maestrat.

La Festa per la llengua va arrencar ben d’hora amb tallers i paradetes. Durant tot el matí es podia visitar la fira d’entitats participants. I entre la cercavila i el taller de poesia i fotografia, tampoc no hi va faltar un col·loqui sobre el Diccionari castellà-valencià, de Carles Salvador, a càrrec d’Emili Casanova, membre de l’AVLL.

D’aquesta manera, es va festejar la llengua durant tota una jornada, amb una ruta literària, concursos de dibuix i Muixeranga, perquè no hi faltés el toc musical. Finalment, fou el concert de Trobadorets el que va posar el punt final a la Festa de la llengua.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT