PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Duró: «Les pensions no corresponen al que proclamen els drets humans»

El president demana que siguin «dignes» en una assemblea general multitudinària, amb més 300 assistents

Per El Periòdic

La taula principal de l’assemblea amb Duró, Espot i Marsol, ahir al centre de congressos.
La taula principal de l’assemblea amb Duró, Espot i Marsol, ahir al centre de congressos. | TONY LARA
Ahir a la tarda va tenir lloc una Assemblea General Ordinària de la Federació d’Associacions de Gent Gran del Principat d’Andorra multitudinària al centre de congressos d’Andorra la Vella. El president de l’entitat, Simó Duró, va dur la veu cantant i no va dubtar a abordar com a tema prioritari les pensions que cobren els jubilats avui en dia i, tot i ser un tema que no s’acaba de resoldre, hauria de fer-se amb caràcter d’urgència. Entre d’altres coses va demanar «que siguin dignes, perquè si ho fossin segurament hi hauria menys necessitat d’ajudes, però avui dia no corresponen al que es proclama com a drets humans», segons informa l’ANA.
 
Altres temes de rellevància que es van tocar a la trobada d’ahir van ser els pagaments de la Seguretat Social, la dependència de la gent gran, l’atenció domiciliària i el penjoll de l’assistència domiciliària a tot aquell que ho necessiti en un acte al qual s’hi van donar cita més de 300 persones, una xifra que Duró va agrair recordant: «És una bona notícia ja que es tracta d’un terç de les persones que tenen la jubilació».
 
NOVA SEU A LA PLAÇA DEL POBLE / A l’assemblea no van faltar els representants de les administracions públiques: el ministre d’Afers Socials, Xavier Espot, i la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol.
 
La màxima mandatària de la capital va aprofitar per anunciar que el Comú posarà en marxa el programa Andorra la Vella ciutat amiga de la gent gran i que la Federació d’Associacions de la Gent Gran canviarà d’ubicació abans del 2018 i deixarà la Casa Pairal per desplaçar-se a la plaça del Poble. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT