PUBLICITAT

Andorra la Vella

Roca aposta per rebaixar el canon per formar part de l’ACB

El president de l’organisme no vol renunciar a aquest ingrès econòmic i valora compensar als clubs

Per JOAN JOSEP BLASCO

Roca i Aixàs, al tancament del Camp Movistar+.
Roca i Aixàs, al tancament del Camp Movistar+. | BCA
El Camp Movistar+ finalitzava ahir i tots els participants van tenir l’oportunitat de compartir una xerrada amb l’entrenador del BC MoraBanc Andorra, Joan Peñarroya. El president de l’ACB, Francesc Roca, també va ser-hi present per tancar l’estada, i va donar el seu punt de vista sobre la problemàtica del canon d’entrada per ser al campionat. No valora fer-lo desaparèixer, però sí rebaixar les quantitats que s’han d’efectuar.
 
Aquest any ha estat un nou exemple del que suposa l’exigència econòmica de la competició. De nou cap equip ascendeix ni cap baixa a la LEB Or. Les exigències són massa elevades per a bona part dels clubs. De fet, el MoraBanc és l’últim que ha entrat a formar part de la categoria. Roca és conscient que el canon «dificulta l’ascens d’equips» i està per la labor «d’arreglar la part més dura, que és l’ascens a l’ACB». Un cop hi hagi nou president a la Federació Espanyola de Bàsquet, es reunirà conjuntament amb el Consell Superior d’Esports per estudiar la situació i «trobar una estabilitat». Però sense posar sobre la taula la desaparició. El plantejament és que «sigui més baix, que no sigui una barrera per als clubs».
 
No comptar amb aquest ingrés seria un prejudici per a l’ACB. «La seva absència ens provocaria problemes econòmics», assegura, ja que perdrien una sèrie de recursos econòmics que els serveix per desenvolupar projectes. Si acaba veient la llum aquesta rebaixa, es compensaria a les entitats que sí que van efectuar el pagament en el seu dia: «Buscaríem una solució per tornar la diferència per a tots els que actualment es troben a la Lliga Endesa». Que no es produeixin ascensos «em preocupa», però disputar la millor lliga d’Europa «costa diners». Pel que fa a la segona temporada del MoraBanc a la competició, considera que «el balanç és positiu, se’ns dubte, però ha patit al final una mica més del que esperava».
 
Triomf i derrota a l’Europeu / La selecció masculina es queda líder en solitari al Campionat d’Europa dels petits estats. Va guanyar a Armènia 70-63 a la segona jornada. La igualtat es va mantenir durant tot l’enfrontament. Al descans s’arribava 30-31 pel rival. A la represa van saber capgirar el marcador i sobretot a l’últim quart, quan només van deixar que els armenis anotessin 10 punts. Guille Colom va ser el màxim anotador dels andorrans amb dinou punts. Pel que fa al combinat femení, no va poder repetir el triomf de l’estrena. Va caure davant Malta (42-67). Un mal primer quart va marcar el partit. Aquest finalitzava 5-18, tot i que en el segon van remuntar per anar al descans 23-29. Però a la segona part va continuar la falta d’encert, per acabar perdent de 25 punts.
PUBLICITAT
PUBLICITAT