PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mantenir oberta l’eliminatòria per a la tornada

UE Santa Coloma i FC Lusitans volen treure resultats positius en l’estrena a la competició

Per JOAN JOSEP BLASCO

Moisés, la temporada passada en el partit contra el West Ham.
Moisés, la temporada passada en el partit contra el West Ham. | Tony Lara
Arrenca la Lliga Europa. UE Santa Coloma i FC Lusitans tenen avui contrincant balcànics al davant. Es presenten partits complicats, però ambdós conjunts surten amb l’objectiu comú d’obtenir un resultat positiu per tal de mantenir l’eliminatòria oberta de cara al matx de tornada.
 
La UE Santa Coloma rep aquesta tarda a l’Estadi Comunal (17.00 hores) a l’NK Lokomotiva Zagreb, un equip que es presenta com un os dur per les seves característiques. «És el filial del Dinamo de Zagreb, el que ja diu molt de quin mena d’equip ens trobarem. Està format per jugadors joves de molta qualitat, que són molt bons tècnicament i ràpids», assegura l’entrenador colomenc, Emiliano González. Demana el màxim als seus jugadors, perquè «serà un partit que ens exigirà molt i el primer que hem d’aconseguir és mantenir-nos ben agrupats i no deixar espais, perquè ells tenen molta capacitat per crear ocasions amb unes bandes molt ràpides. També tenim les nostres armes i al contraatac intentarem fer mal».
 
La fita dels groc-i-negres és la d’anar cap a Croàcia la setmana vinent amb un marcador ajustat. «Volem que l’eliminatòria a la tornada es mantingui igualada», per tractar de tenir alguna possibilitat. Amb qui no podrà comptar és amb Àlex Roca, que es va lesionar a les costelles en el darrer amistós que van disputar i no podrà jugar cap dels dos enfrontaments.
 
L’únic conjunt andorrà que comença jugant a Europa de visitant és l’FC Lusitans. Ho fa a Eslovènia, davant l’NK Domzale. En el temps transcorregut des del sorteig han pogut comprovar que es tracta d’un rival «molt perillós, amb un davanter centre gran i uns extrems molt ràpids. Al darrera són complicats a batre amb una defensa poderosa», indica Raúl Cañete, entrenador del Lusitans. Les armes amb que compten els balcànics estan ben definides: «Juguen a una velocitat molt alta. Si no estem molt atents i concentrats, al mínim error ens faran mal».
 
La feina està en contrarestar tot aquest arsenal a camp contrari. I per fer-ho tancar-se no és l’opció. «No ens posicionarem al darrera. Si ho fem, al final segur que aconseguiran el seu objectiu. El que farem és estar molt junts, perquè si no ho fas els permets tenir oportunitats d’u contra u», indica el tècnic, que confia en mantenir l’eliminatòria oberta per a la tornada per mantenir les aspiracions. «Volem portar un bon resultat. Si ho aconseguim serà donar un gran pas perquè està comprovat que els equips que venen a jugar a aquí pateixen molt». Pousa viatja tot i tenir un esquinç. Qui no jugarà és Ribolleda per lesió, ni Riera ni Reyes per sanció.
PUBLICITAT
PUBLICITAT