PUBLICITAT

Andorra La Vella

Vall Banc ultima els tràmits per concloure la seva venda

Cinca matisa que l’adquisició de l’entitat depèn ara dels papers de J. C. Flowers

Per ESTEFANIA GRACIA

El ministre portaveu, Jordi Cinca, especifica les informacions sobre Vall Banc, ahir.
El ministre portaveu, Jordi Cinca, especifica les informacions sobre Vall Banc, ahir. | TONY LARA
El fons d’inversió J. C. Flowers havia de prendre les regnes de Vall Banc durant aquest mes de juny. Avui finalitza el període i per ara sembla que el timó de l’entitat bancària seguirà en mans de l’AREB (Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries) durant uns dies més. Al respecte, el ministre portaveu, Jordi Cinca, va destacar ahir que s’estan «ultimant els tràmits que s’han de complir per poder disposar plenament de la llicència i poder formalitzar l’adquisició de Vall Banc. Però no és fàcil per a les societats pertinents validar tota la informació que s’ha requerit». 
 
Cinca també va assegurar que s’estan seguint «tots els tràmits previstos. Tot i això, la majoria d’aquests no depenen de l’AREB, aquest ha d’esperar que J. C. Flowers formalitzi els tràmits per poder efectuar la totalitat de la venta, per tant, qui té el gruix més important de decisions a prendre és el propi J. C. Flowers i l’INAF, que és qui ha de validar tota aquesta informació».
 
El ministre va puntualitzar que no s’ha donat «cap tracte especial a J. C. Flowers, tota la documentació que s’ha requerit és la que s’hagués demanat a qualsevol altra entitat compradora». 
 
Dipòsits d’estalvis garantits / Des de fa unes setmanes els clients de Vall Banc ja poden accedir als seus dipòsits d’estalvis garantits. Uns moviments que poden esdevenir en una fugida de capital força rellevant. Al respecte, Cinca va assegurar que per ara el Govern «no ha rebut comunicacions ni comentaris de preocupació» per part del responsables de Vall Banc en aquest sentit. «No ens han fet saber que estiguin preocupats perquè estigui succeint res que vagi més enllà del que ells ja havien més o menys programat». 
 
Cinca va assegurar que la «millor notícia que tenim en relació a Vall Banc des de la seva obertura fins ara és que tot està funcionant amb força normalitat, no hi ha res que sobresurti». El ministre també va recordar que el Govern ja va dir que l’accés als diners «amb els diversos formats que poguessin estar invertits seria progressiu, i evidentment, el primer accés seria per als diners en compte corrents i comptes d’estalvi, després ja productes de renda fixa i plans de pensions i els darrers serien tots aquells mes vinculats a la renda variable degut a la seva complexitat. Em fet un camí important i penso que hem d’estar satisfets que no hi hagi res fora de l’establert». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT