PUBLICITAT

Andorra La Vella

Els comuns podran consultar el Cens d’Obligats Tributaris

Els set comuns tindran accés telemàtic a la base de dades

Per ESTEFANIA GRACIA

El ministre portaveu, Jordi Cinca.
El ministre portaveu, Jordi Cinca. | TONY LARA
Els set comuns tindran accés telemàtic a la base de dades del Cens d’Obligats Tributaris on consta l’NRT dels inscrits en aquest sistema. Així ho va anunciar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, durant la roda posterior al Consell de Ministrer. 
 
La mesura s’ha implantat perquè les corporacions parroquials «puguin dur a terme la gestió recaptadora dels tributs comunals». El conveni estableix que aquesta informació es podrà subministrar a petició individualitzada de cada comú, en els casos en què es presenti dificultat a l’hora d’identificar els obligats tributaris. 
 
També s’establirà una comissió formada per representants del Departament de Tributs i de Fronteres, del Departament de Sistemes de la Informació i dels comuns, per determinar la forma i el procediment d’accés a la base de dades, els requisits tècnics i de control, «a fi de preservar la seguretat de la informació, que només es podrà utilitzar als efectes tributaris que motiven la sol·licitud», va destacar Cinca. El procés ajuda al camí d’una Agència Tributària única. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT