PUBLICITAT

Els ordinencs decidiran el futur de l’estació d’Arcalís

El cònsol no descarta la convocatòria d’un referèndum

Mortés entrega una medalla de reconeixement a la feina a un agent de circulació
Mortés entrega una medalla de reconeixement a la feina a un agent de circulació | COMÚ D\'ORDINO
La majoria i minoria del Comú d’Ordino han acordat que un cop estigui enllestit el pla estratègic per a Arcalís, previst per a finals d’aquest any, es convocarà una reunió de poble per tal que els ordinencs vegin quines són les opcions i puguin decidir sobre quin és el futur que volen per a la seva estació. Així ho van explicar les dues parts ahir durant la sessió de Consell de Comú, després d’un acord arribat durant la darrera reunió del Consell d’Administració de Secnoa.
Les conselleres comunals de Ld’A+Independents aposten per una consulta popular, mentre que el cònsol major, Josep Àngel Mortés, ha explicat que encara estan treballant per definir la millor fórmula de participació. Una de les opcions que podrà escollir el poble serà la de l’entrada d’inversors privats a l’estació. La consellera de l’oposició, Sandra Tudó, va exposar que no serà fins que surti el plec de bases del concurs –en cas que la població decidís aquesta opció–, que es posaran sobre la taula els possibles inversors.
El full de ruta que ha de definir el futur de l’estació d’Arcalís comença a clarificar-se. Tal com van explicar ahir en sessió de Consell de Comú tant la majoria com la minoria comunal, els passos a seguir ja s’han establert, i parteixen sobretot del fet que la decisió final sobre com s’ha de gestionar recaigui en la població ordinenca. Així es va acordar en la darrera reunió de Secnoa.
Mortés va informar que ara es troben en ple procés d’elaboració del pla estratègic, el qual es preveu que estigui enllestit a finals d’any. Aquest pla oferirà unes propostes de gestió d’Arcalís com, per exemple, que segueixi sent una societat participada al cent per cent pel comú, que es pugui construir per ampliar-la –això requeriria un canvi a la Llei del sòl, va exposar el cònsol–, o que puguin entrar-hi inversors privats. Un cop quedin definides aquestes opcions, es convocarà una reunió de poble on «s’exposaran els pros i contres de cadascuna a la ciutadania».
A partir d’aquí, va detallar Mortés, els ordinencs decidiran l’opció que més els convenci. Pel que fa a la fórmula de votació, des de la majoria encara s’està definint la millor opció, tot i que el cònsol no descarta la convocatòria d’un referèndum. Pel que fa a la minoria liberal, és partidària sobretot d’una «consulta popular».
Mortés va exposar que, per la seva part, «no som partidaris de cap opció, sinó que som partidaris de tenir totes les opcions possibles», fent referència a si els convenç l’entrada de capital privat. Per part de l’oposició, segueixen considerant aquesta opció com la més favorable per a Arcalís, informa l’ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT