PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La canalla sahrauí podrà venir finalment a Andorra

Després de tots els entrebancs els infants per fi poden agafar el vol

Per Estafania Gracia

| E. J. M.
Els 10 nens i nenes saharauís estaven a l’espera de poder venir al Principat per passar aquí l’estiu. Després de dies de neguit, incertesa i lluita per part de L’Associació d’Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí (Adsaps), els infants finalment podran agafar un vol per arribar a Espanya i des d’allà ser traslladats a Andorra. 
 
«Ha costat, però els nens per fi podran venir al país», va destacar ahir la presidenta de l’Adsaps, Lluïsa Hurtado. Encara no s’ha confirmat si els menuts agafaran el vol dimarts o dimecres vinent, ja que el dia «depèn de la companyia aèria Air Argèlia», que és qui ha canviat els vols a petició de l’associació i amb l’ajuda de la delegació del Sàhara a Catalunya, que ha donat un cop de mà per intentar que la companyia canviés els vols. 
 
El camí no ha estat fàcil, faltava tramitar un paper que exigia el cònsol d’Espanya a Argèlia per permetre la sortida de la canalla. En veure que era una qüestió burocràtica i amb ànims de portar ells nens al Principat, l’Adsaps es va reunir dimecres amb el cap de Govern, Toni Martí, per intentar solucionar la situació. Tot i que l’Executiu va mostrar el seu suport a la causa, el ministre portaveu, Jordi Cinca, va assegurar que la tramitació «depenia exclusivament d’Espanya» i que s’haurien de seguir exactament «tots els tràmits que es demanen per portar als saharauís». 
 
Cinca també va puntualitzar que dels del Govern no s’ha comés «cap diligencia ni diligència, perquè mai hem fem visats». 
 
Vacances en pau / El programa Vacances en pau, que es coordina des d’Espanya, porta cada estiu centenars d’infants dels camps de refugiats sahrauís (d’entre nou i 12 anys)perquè passin un parell de mesos en un clima més suau que el del desert, gaudeixin del mar i/o de la piscina i, a més, passin diverses revisions mèdiques per comprovar el seu estat de salut. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT