PUBLICITAT

La Massana

1.852 caps de bestiar peixen a les pastures de la Massana

El nombre de 14 ramaders de la parròquia es manté

Per EL PERIÒDIC

Acte de benedicció del bestiar al Coll de la Botella, ahir.
Acte de benedicció del bestiar al Coll de la Botella, ahir. | EDUARD COMELLAS
Un any més, els ramaders han celebrat la pujada del bestiar a les pastures a la Vall de Setúria, amb l’acte tradicional de la benedicció del bestiar. La pluja, però, va obligar ahir a traslladar l’acte al Coll de la Botella. El cònsol major de la Massana, David Baró, va reconèixer la feina als ramaders, que fan un esforç per mantenir el sector tradicional de l’economia: «És una bona noticia que es mantingui el nombre de ramaders, en tenim catorze, i que tinguin ganes de participar en aquest dia de germanor i retrobament».
 
El nombre de ramaders es manté, però el nombre de caps de bestiar ha augmentat. Enguany pasturen a les muntanyes de la Massana 1.852 animals: 413 equins i bovins i 1.430 ovins. Aquest any s’ha doblat el nombre d’ovelles respecte altres anys. «L’augment ve donat per un ramat que ha vingut en itinerància. Això ens beneficiarà en la neteja del sotabosc. És important mantenir-lo net per a la bona salut dels boscos, que no s’envelleixin,  i també per prevenir els incendis», va explicar el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sergi Gueimonde.
 
A finals de juliol el bestiar oví passarà al Bosc de Galliner per al seu control. És el primer any que es farà  aquesta acció i si el resultat és positiu s’estudiarà ampliar-la a altres boscos de la parròquia. Ja fa quatre anys que es va posar en marxa un pla estratègic amb l’objectiu de no sobrecarregar les pastures i, per això, el bestiar es reparteix en sis unitats: Setúria, Pla de l’Estany, Comallemple, Comapedrosa, Percanel·la i el bosc de Pal. A més, el bestiar oví recorre el bosc del Galliner i el Solà de Pal. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT