PUBLICITAT

Andorra la Vella

Meritxell es tancarà a les tardes tot i les negatives

Minguillón assegura que no es fa «cap favor a l’avinguda»

Per EL PERIÒDIC

Conxita Marsol, ahir durant la sessió del consell comunal.
Conxita Marsol, ahir durant la sessió del consell comunal. | ANA / B. N.
L’avinguda Meritxell es tancarà al transit durant les tardes a partir del 10 de juliol tot i haver-hi una minoria de comerciants que hi està en contra. Veient aquesta oposició, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va destacar que tancar l’avinguda «és la nostra voluntat, ho portàvem al programa i estem al Comú per prendre decisions». 
 
Aquestes declaracions van tenir lloc ahir durant la sessió del Consell de Comú que el dia 10 de juliol, on Marsol també va matisar que coincidint «amb la gran afluència de persones que s’espera amb l’arribada del Tour», es procedirà a tancar al trànsit la part baixa de Meritxell. De moment, però, serà un tancament parcial, ja que de dilluns a divendres es permetrà l’accés rodat fins a les dotze del migdia, segons informa l’ANA. 
 
Amb tot, la cònsol va indicar que l’informe de Mobilitat «és favorable» i va recordar que un cop s’enllesteixi el projecte d’envelliment de l’avinguda, que s’hauria d’executar a finals d’aquest any per finalitzar al Nadal de 2017, s’estudiarà la possibilitat d’adaptar aquest tancament que de moment només es farà efectiu a les tardes.
 
Davant d’aquesta decisió, que es va aprovar amb els vots en contra de Liberals i les abstencions del Partit Socialdemòcrata, el conseller de l’oposició de Ld’A, Jordi Minguillón, va criticar que es fa «cap favor a l’avinguda», i ha afegit que «espero equivocar-me i que aquest tancament funcioni, ja que si no serà molt greu per al comerç de la nostra parròquia». Minguillón també va destacar que hi ha empreses «de tota la vida i comerciants que coneixen molt bé el sector que no hi estan d’acord, ells també tenen dubtes i ho veuen complicat».
D’altra banda, la consellera a l’oposició del PS, Dolors Carmona, va explicar que «creiem que s’ha pres aquesta decisió de forma precipitada sense conèixer la globalitat de l’impacte i, per tant, ens preocupa realment com aquest tancament pot afectar a altres zones comercials com pot ser Prada Ramon o Riberaygua».
 
Altres aprovacions / Durant la sessió també es va aprovar la modificació del contracte establert amb l’empresa Web Dreams per la plataforma de serveis per als ciutadans a través de targetes intel·ligents. Marsol va explicar que el contracte en qüestió, signat durant l’anterior mandat, en l’actualitat no ha resultat «operatiu», ja que en el moment de signar-lo les infraestructures del Comú no estaven preparades per poder desenvolupar aquest tipus de targeta «i fins ara hem estat pagant 3.000 euros mensuals per no fer res». 
Així, Marsol va explicar que s’ha decidit rescindir, de mutu acord amb l’empresa, el contracte i comprar el programari per un preu de 86.000 euros per tal que en un futur, «quan es compti amb l’equipament adient, implantar el projecte». En aquest sentit, Carmona va lamentar que s’hagin invertit uns diners públics que «finalment no repercutiran en la ciutadania», mentre que Minguillón va recordar que «és un gran projecte que es pot tirar endavant si es té l’interès necessari».
 
Demanda d’informació / D’altra banda, en relació als acords adoptats en les darreres Juntes de Govern, Minguillón va demanar a la majoria comunal informació sobre el nomenament del coordinador dels agents de Circulació, Josep Maria Tomas Bach, que iniciarà el càrrec aquest divendres. En aquest sentit, Minguillón va recordar que el cos de Circulació està jerarquitzat i, per tant, va assegurar no entendre com des del Comú s’ha decidit posar com a coordinador a un agent que ostenta el càrrec de sotsoficial. «És una situació estranya, com si en un exèrcit, el capità manés al general», va reconèixer. 
 
Responent a Minguillón, Marsol va recalcar que aquest coordinador, que agafarà una excedència per deixar de ser sotsoficial, «és una persona que fa més de 30 anys que treballa al Comú, coneix molt bé el departament i és de la nostra confiança», i va remarcar que «ens pot ajudar a dur a terme la reestructuració que creiem que necessita el departament de Circulació». 
 
Marsol també va indicar que després de sis mesos d’anàlisi, «hem detectat que no es veuen agents al carrer, les zones de parquímetres no estan controlades i entenem que hi ha d’haver molts més agents al carrer». «Volem reorganitzar una mica tot això i, de fet, els mateixos agents demanen ordres i directrius clares».
 
Durant la sessió també es van aprovar diferents concursos d’adjudicació com ara el dels treballs de millora de les instal·lacions contra incendis de l’aparcament del Prat de la Creu, els treballs de construcció, per un import de 170.000 euros, d’una passarel·la, unes escales i un ascensor a la Quirola. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT