PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Betinho i Stojanovski no segueixen al MoraBanc

El portuguès exerceix la clàusula, mentre que el club ho fa amb el macedoni

Per EL PERIÒDIC

Stojanovski llença un tir lliure en el partit contra el Reial Madrid al poliesportiu d’Andorra.
Stojanovski llença un tir lliure en el partit contra el Reial Madrid al poliesportiu d’Andorra. | Tony Lara
Dia de baixes al BC MoraBanc Andorra. Betinho Gomes i Vojdan Stojanovski deixen l’equip. Es va exercir la clàusula del contracte que existia amb els dos jugadors, que tenia ahir data de caducitat. El jugador de Cap Verd va utilitzar-la ell mateix per poder marxar a Itàlia, mentre que en el cas del macedoni va ser el club.
 
Betinho fitxa pel Dolomiti Energia Basket Trentino. Aquest és un mal de cap que es presenta perquè la intenció de l’entitat era que seguís, però també era una opció que es presentava i de la qual s’estava atent en el cas que s’acabés produint, com finalment va ser. «Havent fet la bona temporada que va fer era una possibilitat que estava sobre la taula. Volíem que seguís amb nosaltres la temporada que ve però ha trobat una bona opció al bàsquet europeu», exposa Francesc Solana, director general del MoraBanc.
 
Betinho ha comptat sempre per a Peñarroya les dues temporades que ha estat al Principat, tot i que en ocasions s’ha mostrat massa irregular. El portuguès valora la nova aventura que se li presenta, fet que el va fer decidir-se per marxar a Itàlia. El Trentino la temporada passada va concloure la fase regular de la Serie A a la vuitena plaça, amb un balanç de quinze victòries i el mateix nombre de derrotes. Als play-off va quedar eliminat per la via ràpida als quarts de final per l’EA7 Emporio Armani Milano, que s’acabaria proclamant campió.
 
Betinho va voler acomiadar-se dels aficionats. «He estat molt a gust en les dues temporades que hem estat junts. M’heu tractat molt bé i m’heu fet sentir un més al país des del primer dia», i en el record sempre ho tindrà present: «Els nostres camins es separen però sempre portaré Andorra al meu cor».
Amb Stojanovski és el club qui executa la clàusula de rescissió. La renovació que tenia per dos anys que va efectuar-se l’estiu passat «ens permetia aquesta segona temporada poder comptar amb ell o no. Davant la sortida del Beto i la quantitat econòmica elevada que tenia en el seu contracte i amb el nou dibuix que pretenem de l’equip preferim rescindir aquest contracte i veurem si més endavant és un jugador que encaixa o buscarem un altre perfil», indica Solana.
 
Rafa Martínez renova / Es queda al València Basket. Rafa Martínez, capità del conjunt de la capital del Turia, renova per una temporada amb opció a una altra. Era un dels futuribles del MoraBanc i s’havia parlat amb els agents de l’escorta català per conèixer la seva situació i mostrar l’interès del club per a que aterrés al Principat. El club centra ara esforços en la contractació d’Albert Oliver.
 
Tres de tres de la selecció / La selecció continua el seu camí impecable pel Campionat d’Europa dels petits estats, que s’està disputant a Moldàvia. Assoleix la tercera victòria en els tres partits disputats. El partit contra els amfitrions va ser força igualat. Al descans l’avantatge andorrana era de cinc punts (43-38). Els moldaus van seguir posant les coses difícils, però l’equip de David Eudal va saber aguantar i decidir l’enfrontament al seu favor al darrer període. El màxim anotador del matx va ser Albert Farfán amb disset punts.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT