PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El mercat immobiliari requereix una mica més de modernització

El Principat presenta poques construccions de darrera creació

Per ESTEFANIA GRACIA

Edificis d'Andorra.
Edificis d'Andorra. | EL PERIÒDIC
No és la primera vegada que es comenta la necessitat de modernitzar el parc immobiliari d’Andorra, doncs des de la Federació Internacional de les Professions Immobiliàries (Fiabci) es destaca com és d’important encaminar-se cap a un mercat immobiliari cada cop més modern i competir amb més perspectives en el sector internacional. 
 
Fiabci denota que al Principat hi ha poques construccions recents. I és que tot i que poden venir a la ment edificis com The Cloud, que pretén potenciar diverses empreses foranes i del país, és cert que darrerament la construcció immobiliària està força estancada, en part per la crisi que va atacar fortament el Principat ara ja fa uns anys. 
 
Si s’observa el parc immobiliari construït al país es comprova que molts dels edificis són anteriors a l’any 2000. Una era de traspàs que va marcar un abans i un després en el món de les noves tecnologies. Segons destaca el president internacional de Fiabci, Kirkor Ajderhanyan, la integració i adaptació a aquesta nova era és molt important per seguir creixent en el mercat, ja no només en l’immobiliari. 
 
El sector immobiliari és la base / Ajderhanyan assegura que el sector immobiliari és la base de qualsevol indret. Per crear noves empreses, entitats o serveis cal construir primer els edificis. Sense una bona base immobiliària un país no pot créixer. Doncs fins i tot els serveis més primordials, com la sanitat, requereixen tenir primer unes instal·lacions i edificis prou adients per després poder desenvolupar un bon servei. Per aquest fet, Ajderhanyan creu que és molt important tenir un coneixement del mercat i intentar aportar creativitat al sector. 
 
Congrés Mundial / Precisament, per incentivar la creativitat i conèixer les mancances i oportunitats del mercat immobiliari, Andorra acollirà del 23 al 28 de maig del proper any un Congrés Mundial relacionat amb el sector. L’esdeveniment acollirà a prop de 900 professionals immobiliaris de més de 60 països diferents. 
 
Ajderhanyan també creu que aquest acte permetrà donar a conèixer Andorra de cara a l’exterior i obrirà noves portes en el sector. Ja que experts d’arreu del món podran conèixer el país i les seves especificitats, així com tenir presents nous territoris d’inversió. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT