PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Sant Julià demana al Govern un esforç per controlar els aiguats

El conseller Visa creu que cal oblidar les disputes per les competències

Per EL PERIÒDIC

Joan Visa al barranc del riu d’Auvinyà, ahir.
Joan Visa al barranc del riu d’Auvinyà, ahir. | ANA / M. T.
El conseller major i de Serveis Públics del Comú de Sant Julià de Lòria, Joan Visa, va explicar ahir a l’Agència ANA que les fortes pluges de dijous a la tarda van requerit l’actuació de tots els equips comunals i d’empreses externes per tal de retirar pedres i terra de nombrosos punts de la xarxa viària de la parròquia. Amb tot, Visa va assenyalar que durant els primers tres mesos de mandat es va fer un esforç especial per netejar el sistema d’embornals i pluvials, i per deixar nets els accessos als barrancs amb l’objectiu d’evitar que es tornés a repetir una situació com la viscuda el juliol de l’any passat. Tot i que les accions han funcionat, el conseller reconeix que encara queda feina per fer, i per aquest motiu s’ha demanat al Govern que instal·li preses dinàmiques al barranc del riu d’Auvinyà per tal que les pedres i terra que arrossega no arribin al poble de Sant Julià.
 
Visa va mostrar ahir sobre el terreny l’estat en què ha quedat el barranc de Fontfreda i el del riu d’Auvinyà. El conseller de Serveis Públics va indicar que es van produir nombrosos desperfectes al primer tram de la carretera de la Rabassa per culpa de l’aigua que va baixar d’Aixirivall, i la carretera de Fontaneda, on fins i tot un dels barrancs –el torrentil de Rocafort–, que no havia provocat mai cap dany, va inundar el cementiri. .
Pel que fa al riu d’Auvinyà, el Comú de Sant Julià s’ha reunit recentment amb el Govern per tal de demanar que s’hi instal·lin preses dinàmiques per evitar que les pedres tornin a arribar al poble i frenar la celeritat amb què pot arribar a baixar l’aigua. Visa creu que cal oblidar-se de la disputa de competències, i demana que el Govern posi els mitjans econòmics per resoldre la situació, en la qual el Comú hi posarà tots els mitjans humans necessaris. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT