PUBLICITAT

La Massana

Andorra supera la classificatòria i empata amb Galícia als quarts de la Copa del Món de pitch and putt

Avui s’acaba de resoldre la primera ronda eliminatòria al millor de cinc, a la qual tots els duels van 1-1

Per El Periòdic

El jugador andorrà Gonzalo Mendoza es disposa a donar el cop de sortida al forat 4, ahir a la Xixerella.
El jugador andorrà Gonzalo Mendoza es disposa a donar el cop de sortida al forat 4, ahir a la Xixerella. | J. SEGURA / AAPP
Andorra va aconseguir ahir de manera senzilla el primer pas en l’intent per assolir el títol de campió a la Copa del Món de pitch and putt que es disputa fins demà al camp massanenc de la Xixerella. L’equip tricolor havia de ser un dels vuit millors equips de les deu seleccions que s’han donat cita per continuar viu en les aspiracions títol i ho va aconseguir com a cinquena, per la qual cosa va eludir creuar-se en una hipotètica semifinal contra el guanyador de les dues primeres rondes classificatòries en la modalitat d’strokeplay, Irlanda.
 
El dia va començar clar, sense un núvol. Sol i fins i tot calor, tot i que no tan agressiu al camp, en perfectes condicions i que té nombroses zones d’ombra. Després dels primers divuit forats, la selecció ocupava la tercera plaça amb 160 punts per davant d’Irlanda com a primera classificada (141) i Catalunya com a segona (152), els dos principals favorits que van mantenir les seves posicions de cara al quadre de quarts. El número u del rànquing andorrà, Gonzalo Mendoza, va fer 51 cops –tres sota el par–, Toni Armengol 50 i Josep Escabrós 59.
 
La segona disputa dels divuit forats va ser una mica pitjor per al combinat que capitaneja Xavier Linde. Mendoza va millora per fer un 49, però Armengol va fer onze cops més que a la primera ronda (61) i Escabrós, també (70). Segons la normativa, s’havia de descartar el pitjor dels sis resultats i aquest detall va fer que Andorra es veiés avançada per Gran Bretanya i Galícia i caigués a la cinquena posició que, amb tot, li permetia avançar als quarts de final.
 
Ahir mateix es van disputar dos dels cinc enfrontaments que es disputen a les rondes eliminatòries, en les modalitats d’un foursome i quatre duels individuals en match play.
 
Andorra, que tenia com a rival Galícia pel sistema d’aparellament de millor contra pitjor –primer amb vuitè, segon amb setè, tercer amb sisè i quart  amb cinquè–, va acabar el dia empatat. El foursome el van jugar Escabrós i Armengol, que van perdre de manera clara davant Marcos Gómez i Peter Mervin, al forat 12. A l’individual, Mendoza va rubricar la seva gran actuació durant la jornada d’ahir en superar Juan Carlos Iglesias al setze. 
 
CATALUNYA O FRANÇA A LES SEMIS / Curiosament, la resta d’enfrontaments –Irlanda contra País Basc, Catalunya amb França i Gran Bretanya davant Noruega– també van acabar amb taules i avui esperen els tres duels individuals que falten per determinar quins són els finalistes. Si la selecció tricolor supera els quarts de final, a les semis li esperarà el guanyador del duel entre Catalunya i França. I diumenge al matí, dia de la final, imprevisible vist com van els quarts de final d’igualats, tot i que Andorra, tal i com va assegurar el capità en la presentació de l’equip nacional, juga a casa, es coneix el complicat camp de la Xixerella millor que ningú i amb aquest factor com a còmplice lluitarà per ser campiona.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT