PUBLICITAT

Andorra la Vella

Gili qüestiona la instal·lació de càmeres a Salut Mental

La consellera exigeix que es garanteixin els drets a la intimitat i a l’honor

Per El Periòdic

Gili s’interessa pels drets fonamentals dels pacients de Salut Mental.
Gili s’interessa pels drets fonamentals dels pacients de Salut Mental. | Tony Lara
La consellera general socialdemòcrata Rosa Gili ha dirigit al Govern una bateria de preguntes en què qüestiona la voluntat per part d’aquest darrer actor d’instal·lar càmeres de videovigilància a les dependències del servei de Salut Mental. Les preguntes de la parlamentària persegueixen la voluntat de garantir que dit procediment no violarà la quotidianitat dels pacients de la darrera planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell tot impedint-los l’exercici habitual del seu dia a dia.
 
El Partit Socialdemòcrata (PS), a través d’un comunicat, feia públiques ahir les darreres interrogacions que un dels seus parlamentaris ha entrat al Consell General amb l’objectiu de rebre’n esclariment per part de l’Executiu per la via de l’escrit. En aquesta ocasió, Rosa Gili es dirigeix a l’Administració pública per dirimir quina seguretat existeix que es garanteixen els drets fonamentals de les persones que necessiten dels serveis de Salut Mental si s’hi instal·la una xarxa de gravació. En concret, la consellera vol saber si «s’han instal·lat càmeres de vigilància a totes les habitacions de la unitat de psiquiatria pertanyent al departament de Salut Mental de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell» i, en cas afirmatiu, «quan es va fer, quantes n’hi ha i amb quins objectius». 
 
Altrament, Gili també s’interessa sobre si «s’informa prèviament els pacients i els seus familiars» de la presència d’aquests aparells i si «se’ls demana de signar algun tipus d’autorització».
 
Si finalment és cert que hi ha aquests aparells, Gili vol tenir la certesa que no són incompatibles amb els drets a la intimitat i a l’honor: «Considera que els objectius de control buscats són compatibles amb els drets fonamentals a la intimitat, a l’honor i a la pròpia imatge contemplats en l’article 14 de la Constitució» per acabar sabent «com es posiciona» el mateix Govern en aquesta qüestió».
 
Gili justifica l’entrada a tràmit d’aquestes preguntes per la «delicadesa» del tema. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT