PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els representants del Cirque veuen a Andorra l’escenari ideal

Els directius de l’espectacle qualifiquen de «màgica» la nit de l’estrena i agraeixen l’entrega del públic

Per marisa da costa

Un fragment del nou espectacle del Cirque du Soleil per a Andorra, estrenat el passat dissabte.
Un fragment del nou espectacle del Cirque du Soleil per a Andorra, estrenat el passat dissabte. | Tony Lara
Les tres persones que ahir compareixien en roda de premsa en representació del Cirque du Soleil per fer una valoració de l’estrena del quart espectacle que la companyia ha creat en exclusiva per al país, veuen a Andorra l’escenari ideal. El director creatiu executiu de 45 Degrees, l’empresa encarregada del circ, va comparèixer ahir acompanyat del creador de l’espectacle, Mukhtar Omar Sharif Mukhtar i la responsable de les acrobàcies, Emilie Therrien, per valorar molt positivament el debut d’Scalada Vision així com el retorn al Principat: «Venir a Andorra és com tornar a casa». 
 
Els responsables del nou espectacle del circ més conegut del món pel Principat només hi tenen bones paraules. En una intervenció hores després de la «premier», que transcorria «a la perfecció» la nit de dissabte davant de 5.000 persones, Fortin únicament va tenir bones paraules per al país així com els habitants. Després de recalcar l’excel·lència amb què s’havia desenvolupat la primera representació de Vision, el directiu del Cirque va assegurar que l’any vinent es tornarà amb quelcom que sinó «millor» –per què «no es pot»– serà «diferent». Es va comprometre, tanmateix, a «sorprendre» novament al públic tot portant una vegada més una peça creada en exlcusiva per al país. En aquest sentit, va recalcar que els espectacles que es fan a Andorra no només no es reprodueixen «enlloc més» sinó que es tracta en tot cas de representacions «innovadores». Per il·lustrar l’exclusivitat d’Scalada Vision, Fortin va destacar la inclusió d’una representació de beatbox a l’espectable, modalitat que mai no s’havia introduït entre els espectacles marca Soleil. 
 
Després d’anys actuant, com s’aconsegueix seguir introduint novetats als espectacles? L’incessant renovació tecnològica hi ajuda, va assegurar Fortin, la qual cosa, va dir, tampoc no ajuda a avançar com serà l’espectacle del proper estiu, tot i que ja hi pensen. Sobre aquest aspecte, Mukhtar Omar Sharif Mukhtar confessava el secret: música, colors a través de la il·luminació i ritme a partir d’aquestes dues branques, vestuaris... La infinitat de combinacions ajuden a innovar malgrat representar espectacles en els escenaris més concorreguts i per tan visibles del món. I quant de temps cal per preparar actuacions de tal excel·lència? Scalada Vision es va començar a pensar el novembre passat: coreografies i acrobàcies, espais, vestuari... Tot al seu degut temps. «Físicament», però, no es comença a treballar fins a la setmana abans del debut. I el total de l’elenc, per sorprenent que sembli, no s’uneix fins a «dos dies abans de l’estrena». 
 
Debut perfecte/ Therrien, directora adjunta i coreògrafa acrobàtica, va corroborar la satisfacció de Fortin i Mukhtar per com la nit de l’estrena, el passat dissabte, va transcórrer, tot definint-la com a «màgica» i «increïble», entre molts altres adjectius magnificents. «Perfecte», a nivell acrobàtic, no hi va haver cap error. Els únics –»i molt petits– contratemps que hi va haver van ser «únicament detalls tècnics que els espectadors no perceben», segons va assegurar el director creatiu. 
 
Agraïments al públic/ «És difícil» determinar quin és «el temps de durada adequat» per a un espectacle fins que «no veus la reacció del públic», va reconéixer Mukhtar. I, pel que sembla, i ratificant una valoració molt positiva de la nit de l’estrena per part dels representants del Cirque, el públic d’Andorra –»vist de prop» pels mateixos actors quan aquests actuen a la zona dels espectadors– va reaccionar molt bé a tot l’espectacle, segons els seus directius. L’auditori és, precisament, el millor d’Andorra, segons Fortin: l’energia que transmeten als acròbates va ajudar a què la primera actuació d’Scalada Vision bordés la perfecció.
 
La quarta adició en què el Cirque s’isntal·la al Parc Central s’allargarà fins el proper 30 de juliol i només en queden entrades per als dies entre setmana, i poques. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT